Fra venstre commis Håvard André Josdal Østebø, kokk Christian André Pettersen og coach Gunnar Hvarnes - teamet som skal kjempe om Bocuse d'Or Europe-tittelen. Foto: Tom Haga

Christian kjemper om EM-tittelen - i dag fikk han vite den hemmelige ingrediensen

Av Markus André Jensen
11.06.2018 19:09 - OPPDATERT 11.06.2018 21:02

Bodøkokken kan bli europamester i kokkekunst.

Bodøkokken Christian André Pettersens store dag er nesten her:

I morgen konkurrerer han i EM i kokkekunst i Torino.

Bodø Nu sender konkurransen direkte, i samarbeid med Kulturmeglerne, fra klokken 09.30 i morgen. 

Men allerede i dag fikk Pettersen & co et helt sentralt premiss for konkurransen servert:

I ettermiddag ble det klart at den hemmelige ingrediensen er en tynn spagetti og denne ingrediensen skal være med i eggeretten i konkurransen.

Vanligvis er den hemmelige ingrediensen en urt/ krydder, men denne gangen har arrangørene bestemt seg for noe helt annet. 

Bakgrunnen for konseptet «hemmelig ingrediens» er at arrangørene ønsker å utfordre og teste kandidatene: de har 12 timer på seg til å få den nye ingrediensen til å passe til den allerede nøye planlagte menyen. Dette krever litt ekstra av kokkene og viser også hvilke kokker som er mest kreative.

 

 Tidsplan for morgendagen:

Kl. 10:10 – Christian André Pettersen starter konkurransen

Kl. 15:10 – Tallerkenretten bæres ut

Kl. 15:45 – Fatretten bæres ut

Kl. 18:00 – Prisseremoni (ferdig ca kl. 19)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.