City Nord: Politiet tok utenlandsk røverbande på fersken

Skrevet av pressemelding fra politiet i nordland
09.08.2019 12:38 - OPPDATERT 09.08.2019 18:29

Alle fire ble pågrepet og tre er allerede på vei ut av Norge, mens den fjerde skal ha saken sin behandlet i Salten tingrett.

Mandag 5. august fikk politiet melding om pågående tyveri fra City Nord i Bodø. Undersøkelser på stedet viste snart at det var snakk om fire mobile vinningskriminelle som var på tyveriraid. Alle fire ble pågrepet og tre er allerede på vei ut av Norge, mens den fjerde skal ha saken sin behandlet i Salten tingrett.

Det var observante vektere inne på City Nord som først varslet politiet om tyveriene. Da politiet kom til stedet ble det snart klart at det dreide seg om flere personer som så ut til å samarbeide. De hadde ankommet kjøpesentret i en varebil og da politiet fikk beslutning om å kunne ransake bilen avdekket de raskt tyvgods, smuglersprit, kommunikasjonsutstyr og annet utstyr til å utføre tyveri.

Med bakgrunn i dette ble de fire som alle er av utenlands opprinnelse pågrepet, avhørt og fikk deretter utskrevet forelegg av politiet. Tre av fire vedtok forelegget og utvisningssak ble opprettet. Disse tre er nå på vei ut av Norge, varig utvist. Den fjerde valgte ikke å vedta forelegget og må derfor belage seg på å møte i retten.

Etterforskningen som politiet har gjort i denne saken gir grunn til å tro at disse fire nettopp hadde ankommet Norge og at pågripelsen på City Nord stoppet dem i å gjennomføre et systematisk raid med vinningskriminalitet i Norge.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.