Ivar Bowitz og Cold Mailman gjør comeback med ny singel. Bildet er fra en tidligere konsert i Bodø. Foto: Arkiv

Cold Mailman gjør comeback - med ny besetning

Skrevet av Markus André Jensen
11.05.2019 06:00

Bodøbandet slipper ny singel.

Brødreparet Ivar og Martin Bowitz har ligget lavt musikalsk de siste årene.

For fire år siden slapp bandet Cold Mailman, hvor de to har utgjort kjernen i en årrekke, ut sin siste plate.

Og nå er det duket for ny singel, skriver Musikknyheter.no.

Somewhere Else er navnet på utgivelsen, hvor Eirik Kirkemyr (Dråpe), Nils Martin Larsen (NML) og bodøjenta Emilie Thømt også bidrar.

– Somewhere Else startet som et lite frø av en vokalloop for noen år siden, og fikk tidlig form som en fire minutter lang instrumental som sirkulerte ganske lenge. Martin sa at «joda, den er fin, men det er jo ikke en LÅT...» - men jeg følte det var en låt der, den hadde bare ikke manifestert seg ennå. I det den første tekstlinja dukket opp falt ting fort på plass, sier Ivar Bowitz til Musikknyheter.no. 

– Teksten handler selvfølgelig om ugjengjeldt kjærlighet, men her om dagen slo det meg for første gang at den jo kunne vært en låt om klimakrisen... det er den altså ikke. De musikalske inspirasjonene her er Thom Yorke, Todd Rundgren og Dungen, samt temalåten til den 1.sesongen av sykehusserien Chicago Hope, men det er også en låt som er født av inspirasjonen som kommer fra et nytt musikkinstrument. I dette tilfellet hadde jeg fått kloa i en gammel tøysesynth fra Yamaha på en bruktbutikk, som er kilden til de rare perkusjonslydene og den syntetiske trompetlyden på midtpartiet. 
Det var produsent Nils Martin Larsen som skjønte at Eirik Kirkemyr måtte spille trommer på låta, mens jeg hørte Emilie Thømt synge da jeg var instruktør på et låtskriverkurs for ungdom, og hun løfter virkelig ting til et nytt nivå, legger han til.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.