Jens Petter Hauge satte inn 1-0 til Glimt mot Haugesund.

Glimt fra himmel til helvete i Haugesund – Hauge sikret ett poeng

Skrevet av Sindre Kolberg
12.05.2019 18:27 - OPPDATERT 12.05.2019 22:02

Vi fulgte kampen mens den pågikk.

Det gjør det ikke! Der er det nemlig slutt. Det ender 1-1 på Haugesund stadion. Et resultat Glimt nok ville vært fornøyde med i forkant, men kanskje ikke etter å ha spilt en time med én mann mer og tillegg tatt ledelsen. Jens Petter Hauge var iskald fra straffemerket da Layouni gikk ned i feltet etter 72 minutters spill, men Haugesund utlignet på corner kun få minutter senere.

Glimt vender nå snuten mot Tromsø hvor bunnlaget TIL venter på Alfheim 16. mai.

2. omgang:

89. minutt: Glimt bytter ut Herrem med Kupen på tampen her. Skal han bli helten?

88. minutt: Bor det et siste mål i denne kampen? To minutter igjen av ordinær tid nå. Hjemmelaget som har initiativet i kampen.

82. minutt: Philip Zinckernagel er ferdigspilt for i dag. Inn med Morten Konradsen.

79. minutt: Målscorer Stølås moser et frispark mot korthjørnet til Ricardo. Treffer nettveggen.

76. minutt: MÅL! Og der er det, forsyne meg, 1-1. Tiedemann Hansen har headet ut flere Glimt-cornere i dag. Nå flikker han videre en corner i motsatt boks og vinner Stølås på bakerste. Han setter sikkert inn utligningen.

74. minutt: MÅL! Jens Petter Hauge er iskald! Sender Sandvik til høyre og ballen til venstre. Den var viktig!

[annonse]
72. minutt: STRAFFE! Glimt får sjansen fra 11 meter. Layouni som blir felt. Går kanskje ned noe lett der, svensken. Store protester fra hjemmelagets spillere.

66. minutt: STOR sjanse for Glimt! Zinckernagel finner Hauge med en flott pasning inne i feltet, men innbytteren skyter ballen rett på keeper! Blir dog forstyrret i avslutningsøyeblikket, og flere medspillere roper på straffe.

64. minutt: Herlig raid av Layouni. Forserer tre mann før han skaffer corner til Glimt. Den slår Patrick Berg rett på hodet til en hvit spiller.

63. minutt: Saltnes blir tredd fint igjennom, men får ikke lagt ballen tilbake i feltet. Spretter inn til keeper.

62. minutt: Gult til Haugesunds Wadji. Går unødig hardt i ryggen på Marius Lode.

57. minutt: Vegard Leikvoll Moberg gir plass til Jens Petter Hauge. Offensiv satsing fra Glimt.

53. minutt: Småfarlig forsøk fra Wadji. Utfordrer Bergan på fart og fyrer over mål fra skrå vinkel.

47. minutt: Frekke finter av Zinckernagel før han feier ballen hardt inn i boksen. Ingen gule på den. Vært Glimts friskeste mann offensivt til nå, dansken.

46. minutt: Vi er i gang igjen i Haugesund!

1. omgang:

Der er det pause. Det står 0-0 i Haugesund. Glimt og Herrem var nære scoring ved to anledninger, mens hjemmelaget, som ble redusert til ti mann midtveis i omgangen, også har vært farlig frempå. Det vil overraske meg om det ikke blir mål etter pause. Heng med!

45. minutt: Herrem! Stuper inn på første stolpe og møter Layounis innlegg med hodet. Ballen går over mål.

43. minutt: Gult til Reitan. Stopper FKHs Wadji på vei fremover.

38. minutt: Oi! Det er nært for Herrem. Ballen lander midt foran mål på to-tre meters hold, men spissen får ikke styrt den på kassa. Den er feit.

33. minutt: Glimt har ikke klart å ta skikkelig tak i kampen etter utvisningen. Faktisk hjemmelaget som ser farligst ut.

25. minutt: Rødt kort! Du verden, for en dramatikk! Først får Torbjørn Kallevåg gult kort for en sein takling på Patrick Berg. Så går han hardt til i en duell med Lode to minutter senere, og får et nytt gult. Hjemmelaget er redusert til ti mann!

21 minutt: Tronstad feier ballen like utenfor fra 20 meter for hjemmelaget. Bra sjanse.

18. minutt: Herrem presser FKH-keeper Sandvik når han skal skyte ut. Sisteskansen redder seg inn med nød og neppe. Aggressivt og godt av Herrem!

12. minutt: Redning av Ricardo! Bruno Leite fyrer fra 20 meters hold, men brassen er med på notene.

7. minutt: Layouni skjærer inn fra høyre og prøver seg på et skudd. Drøy meter utenfor mål.

[annonse]
5. minutt: Zinckernagel leker seg! Dribler to-tre Haugesund-forsvarere før han banker ballen i et hvitt bein og ut til corner.

1. minutt: Hjemmelaget som har kommet best ut av startblokkene her. Presser Glimt høyt i åpningsminuttene.

Vi er i gang i Haugesund!

FØR KAMP:

Det knyttes store forventinger til Bodø/Glimt etter forrige helgs overkjøring av Lillestrøm på hjemmebane. 4-0 ble resultatet da, etter at Amor Layouni og Håkon Evjen, særlig, hadde herjet vilt med kanarifuglene.

Til dagens oppgjør mangler sistnevnte med sykdom, noe som byr på et etterlengtet comeback for Patrick Berg. Midtbanevirtuosen har ikke spilt siden han fikk skulderen ut av ledd mot Rosenborg i serieåpningen, men er igjen klar til dyst her.

Klar er derimot ikke Brede Moe, som sliter med en liten skade. Dermed tar Vegard Bergan plass i midtforsvaret sammen med Marius Lode i dag.

Dette blir en sjanse for Glimt til å revansjere to vonde kamper i 2018 mot laget fra vest. Et sviende 0-3-tap på hjemmebane i april ble etterfulgt av 0-1 i Haugesund i september. Gultrøyene kan imidlertid glede seg over at både Fredrik Gytkjær og David Akintola, som scoret målene for FKH i fjorårets kamper, nå er solgt fra klubben.

Glimt stiller med følgende lag i dag:

Ricardo Friedrich; Erlend Dahl Reitan, Vegard Bergan, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan; Vegard Leikvoll Moberg, Patrick Berg, Ulrik Saltnes; Philip Zinckernagel, Geir André Herrem, Amor Layouni

Benken: 

Nikita Haikin, José Isidoro, Runar Hauge, Oliver Sigurjónsson, Morten Ågnes Konradsen, Endre Kupen

Bodø Nu følger kampen DIREKTE fra klokken 18:00!