Coop Nordland og Lars Arve Jakobsen satser på Fauske.

Coop Nordland bygger nytt bakeri på Fauske

Skrevet av Pressemelding
02.12.2019 09:17 - OPPDATERT 02.12.2019 11:32

Skal gi rykende ferske brød i hele Nordland og mange nye arbeidsplasser i Indre Salten.

Coop har vedtatt å bygge nytt og moderne bakeri på Fauske med eget konditori. Målet er å kunne tilby kundene det aller beste utvalget av brød og bakervarer, og samtidig dekke den stadig økende etterspørselen etter Coop sine brød i Nordland. Målet er at de første produktene skal være bakt og tilgjengelig for kundene allerede 2. januar 2021.

– Coop har over 100 års erfaring med å utvikle kvalitetsprodukter til våre kunder og medeiere, og nå gleder vi oss til å kunne tilby kundene våre ferske brødvarer og kaker fra eget bakeri på Fauske. I tillegg til å bake de klassiske Coop-produktene  vil vi tilby  enkelte lokale spesialiteter  som er viktig for kundene i denne regionen. I Coop setter vi kundene først, sier Lars Arve Jakobsen, administrerende direktør i Coop Nordland.

Bakeriet blir på over 2.100 kvadratmeter, og vil både inneholde et fullverdig bakeri med kapasitet på 2.000 brød i timen, og eget konditori for håndlagde kaker til hverdag og fest. Bakeriet skal dekke brød- og kakespisere fra Helgeland i sør, til Bognes på Hamarøy i nord.

– Vi har skyhøye kvalitetskrav på produktene som bærer Coop-navnet, og med produktene fra Fauske vil vi fortsette å jobbe for å vinne både pris- og smakstester, sier Jakobsen.

Goman satser på moderne teknologi, blant annet med produksjonsutstyr som gjør det mulig å bake surdeigsbrød etter gamle tradisjoner.

– Vi lytter til våre kunder som også eier oss. Med den innsikten de gir oss, sammen med teknologi- og produksjonskompetanse, gleder vi oss til å produsere brød og kaker som kundene våre i området etterspør, sier Hege Berg-Knutsen, administrerende direktør i Coop Norge Industri.

Byggeprosjektet har en ramme på cirka 50 millioner kroner. Bakeriet vil bli arbeidsplass for ca 35 medarbeidere, og vil også jobbe for å kunne tilby lærling- og praksisplasser.

– Coop er en ansvarlig samfunnsaktør både nasjonalt og lokalt. Med denne investeringen bidrar vi til 35 nye arbeidsplasser på Fauske og til kjærkommen næringsutvikling i et viktig område av Nordland. Vi er opptatt av å tilby gode arbeidsplasser med mangfold og muligheter til utvikling,  avslutter Jakobsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.