Forretningsutvikler Bodø Energi Mariann Meby, HR- og organisasjonsdirektør Coop Nordland Monika Moen, konsernsjef Bodø Energi Arne Juell, administrerende direktør Coop Nordland Lars Arve Jakobsen, Eiendomsdirektør Coop Nordland Håvard Andreassen og direktør Bodø Energi Kraftsalg Ole Angellsen. Foto: Truls Naas

De planlegger noe helt spesielt på City Nord: –⁠ Vil bli selvforsynt

Bodø Energi og Coop Nordland strammer musklene for en felles satsning på framtidens smarte energiløsninger, blant annet hurtigladere i Nordland.


Men samarbeidet er mye større enn som så, og omhandler mer enn bare hurtigladere til den raskt voksende elbilparken i Nordland. 

– Dette handler om så mye mer enn hurtiglading. Dette handler om bærekraft og det å ta et tydelig samfunnsansvar, sier Administrerende direktør Lars Arve Jakobsen og HR og organisasjonsdirektør Monika Moen i Coop Nordland.

– Vi har stor tro på at dette innovasjonspartnerskapet vil drive både oss og Coop Nordland videre inn i det grønne skiftet, og svarer opp både FNs bærekraftsmål og sentrale, regionale og lokale miljøambisjoner istemmer, konsernsjef i Bodø Energi Arne Juell. 

En grønn og fornybar bevegelse

– For oss betyr dette at Coop Nordland skal jobbe strategisk og gjøre investeringene som må til for å redusere vårt klimagassutslipp fra virksomheten. I tillegg gi merverdi for våre kunders handleopplevelser, sier Eiendomsdirektør Håvard Andreassen i Coop Nordland. 

– Gjennom å utvikle og levere energiløsninger som er attraktive for både Coop Nordland og deres kunder tar vi sikte på å erstatte fossilt basert person- og varetransport, samt utvikle gode verdiskapende verdier for begge aktørene sier direktør i Bodø Energi Kraftsalg Ole Angellsen. 

Elbilparken vokser, og det gjør også behovet for å kunne lade opp bilene raskt. Det ønsker partene å ta høyde for. 

– Det er store forventinger til økning i antall elbiler og disse vil kreve infrastruktur som både er mer tilgjengelig og som gjør det mulig å lade raskere, istemmer Lars Arve. 
Behovet for lading øker og hurtigladere er fremtiden

Senior Prosjektutvikler i Bodø Energi Grete Håkonsen Coldevin fortsetter med å forklare: 

Ved å ta et samfunnsansvar og en synlig rolle i elektrifiseringen av transport skal vi tilby et felles ladeinfrastrukturprosjekt med utgangspunkt i hurtigladere. Her snakker vi om å rulle ut hurtig- og lynladere som lader bilene opp på kort tid.

City Nord

I tillegg har partene spennende planer for City Nord.

Tanken er å bekle halve taket på City Nord med solceller, og det kan skje allerede sommeren 2022. Coop Nordland og Bodø Energi mener det vil være positivt.

– Tanken er å dekke deler av taket med solceller og gjøre City Nord selvforsynt, sier Arne Juell. 

Innovasjon må til for det grønne skiftet

– Tverrfaglighet er en sentral ingrediens og innsatsfaktor for å få til det grønne skiftet. Gjennom dette innovasjonspartnerskapet skal partene sette av tilstrekkelige og rette ressurser for å få lykkes, noe begge partene er sterkt motiverte for å gjøre. Derfor har vi stor tro på at vi sammen vil lykkes med våre ambisjoner, avslutter Forretningsutvikler i Bodø Energi, Mariann Meby. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.