HEROISK INNSATS: Junkeren hadde tidvis Glimt i kne, men det ble et svært knepent tap etter en heroisk innsats.

«Cup er cup, er cup, er cup, er cup …»

Junkeren spilte så bra at selv José Mário dos Santos Mourinho Félix ville ha tørket tårer og besvimt. Eventuelt løpt etter dommeren ute på parkeringsplassen.


Vi forventet kanskje en liten cupbombe. Det vi fikk var en detonasjon på linje med flere tonn TNT. Er det mulig, liksom?

Dette ble en ellevill runde som gjorde flere enn meg komplett svimle. Dette var ikke fotball, det var Tusenfryd på speed. Hva var det egentlig som skjedde?

Og det ble neglebitende nervøst her hjemme. Eller borte. For Glimt, Mot et Junkeren som spilte så bra at selv José Mário dos Santos Mourinho Félix ville ha tørket tårer og besvimt. Eventuelt løpt etter dommeren ute på parkeringsplassen. 

STYGGEN PÅ RYGGEN

For det så stygt ut. Lenge. Veldig lenge. 1-1. Hvilket jo ikke skulle være mulig, skulle det?

Men så: En selvsikker Sjøvold lukter lunta. En veldig, verdifull og vektet pasning finner Vetlesen i det berømte bakrommet. Ballen er nesten død, eller over dødlinja, før Hugo legger den med kirurgisk presisjon mot bakerste. Og der har selvfølgelig Faris Pemi løpt seg like fri som en solfylt nasjonaldag. 2-1 til Glimt!

Var dette dårlig? Burde Glimt gruset Junkeren? Ja - og nei. For når  du ser hva som utspant seg i resten av kampene, så er det åpenbart at tredje runde ikke på noen måte er en «walk in the park».

HORRIBLE HENDELSER

Vi slapp med skrekken, i motsetning til RBK. Som røk ut med 1-2 mot Stjørdals/Blink. Fra nivå tre. O’ what horror! Hva gjør Rekdal nå? Dette kan neppe kalles for coaching i verdensklasse. Dette var et akutt illebefinnende. Akkurat nå ligger RBK i kunstig koma. Prognosene er dårlige. Og Reka? Han er rammet av Brakka-syke. Overlever han? Tvilsomt. Tilstanden er både ustabil og kritisk.

Og ikke nok med det. Et boligstrøk mellom Maridalsvannet og Grefsen banket Stabæk. Kjelsås, der altså.

Så blir det komplett kaos. Ullkisa leder over LSK i ekstraomgangene. TIL sliter voldsomt mot TUIL.  Sarpsborg prøver desperat å finne ut hva finurlige Frigg driver på med. Frigg, bandyklubben??

Sogndal får ikke kontroll på Lysekloster. De som i middelalderen het Coenobium Vallis Luciodae. På latin. Et knøtt lite kloster ved foten av Lysehornet, 2700 meter sør for Bergen sentrum,

DAGENS DAVID

Men, dog. Dette er vårens vakreste eventyr, hvor David banker Goliat, både gul og blå. Det er derfor cup’en er så suverent sjarmerende. Én kamp. Alt står på spill. Og hvor Goliat ville ha banket David i ni av ti oppgjør, så får vi disse elleville eksplosjonene. 

Greit nok. Sogndal vinner. Sarpsborg drar seieren i land.

Men, LSK fyker ut - banket av Ull/Kisa. Gutta fra Jessheim som spiller i en klubb som ble grunnlagt 16. desember 1894,

Og i nord blir det straffekonk mellom TIL og TUIL! Som Gutan vinner. Kult det. Vi trenger en farmer-klubb.

Konklusjon?

Deilig drama. Men vi er videre. I motsetning til RBK, LSK og Stabæk. Kan det bli bedre?

Det vil tiden vise.

Førr evig!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.