Foto: NTB

–⁠ Da Feyenoord kom på banen, var jeg ikke i tvil

Fredrik Bjørkan gleder seg over sin nye tilværelse i Rotterdam og ser fram til å kjempe hardt for å erobre plassen som venstreback i Feyenoord.


 – Det er en utrolig fin klubb, og jeg tror jeg kan få det utrolig artig der. Stemningen på stadion må være helt unik, og jeg merker at det er mange som bryr seg om klubben, sier han til NTB.

24-åringen er utleid fra Hertha Berlin denne sesongen. I den tyske klubben slet han med spilletid. Han spaserer ikke inn på laget i den nederlandske klubben heller.

– Jeg har spilt en kamp så langt. Jeg skulle gjerne ha spilt mer allerede, men de har to andre venstrebacker som er ganske bra. Den ene (Marcos Lopez) har virkelig grepet sjansen og er kanskje akkurat nå hakket foran meg i køen, men jeg har ambisjon om forhåpentligvis å ta plassen snart, sier han.

– Jeg må bare jobbe hardt, stå på og prøve å utvikle meg hele veien, så får jeg sjansen etter hvert, og da skal jeg ta den.

I Feyenoord er han klubbkamerat med landslagskompis og høyreback Marcus Holmgren Pedersen, og han sørger for at det fortsatt er en Fredrik i klubben etter at Fredrik Aursnes forsvant til Benfica.

Et par andre tidligere Glimt-spillere valgte i sommer å vende hjem til Bodø fra proffklubber i utlandet, men Bjørkan var ikke nær å følge eksempelet til Patrick Berg og Marius Lode.

– Sånn som Glimt presterer er det utrolig artig å følge med på, men det var aldri noen … hva skal jeg si. Da Feyenoord kom på banen, var jeg ikke i tvil. Det er en fantastisk utfordring, og allerede en veldig artig opplevelse, sier han.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.