DANSK DYNAMITT: Albert Grønbæk tok ansvar da Glimt slet mot Sandefjord. Foto: NTB Foto: (AP Photo/Peter Dejong)

–⁠ Dæven det er deilig
å være dansk i Norge

Når Albert Grønbæk snur på fembøringen og banker inn 3-2, så er dette en perfekt definisjon på lykke. For årets sesong kommer til å bli en kamp på kniven, gang på gang.


Da Grønbæk kom fra AGF, ble han en dyr spiller. Men en som allerede hadde rukket å markere seg. Ikke bare på banen, men også på grunn av holdningene. Etter en trening i 2020, tok han 30 minutter i styrkerommet før han kom ut og hjalp til med å rydde bort kjegler og vannkanner.

HARDT ARBEID VINNER ALLTID

Og det er her du har svaret. På hvilke spillere Glimt jakter på. Det er de som har det lille ekstra. Lidenskapen. Trua. Viljen til å blø for drakta. Spillere som er lojale, som vet at det eneste som fungerer er hardt arbeid.

I dag fikk Grønbæk betalt for dette arbeidet. Rett mann på rett sted på 1-0. Og rett mann med rett balanse da han svirret rundt - ikke på en femøring - men på en nordnorsk fembøring og sørget for 3-2 i en førsteomgang hvor Glimt-skuta tidvis var lekk som en sil.

Det kunne ha blitt hattrick. Det burde ha blitt et hattrick. Etter 70 minutter, hvor Grønbæk finter og danser som en kombinasjon av Zidane og Messi. Så ble det kanskje for mye gravalvorlig gravitasjon, for på hjørnet av femmeteren forsvinner fotfestet.

PUST UT!

Når Sandefjord får en mann utvist, burde det være over, stengt og avgjort. Dog, det var først da en volley fra Moumbagna sørget for 4-2, at vi kunne trekke pusten.

Igjen, denne kampen ble et bevis på hvordan denne sesongen kommer til å bli. Hvert oppgjør er en cup-kamp. Alle, absolutt alle, vi ta Glimt-skalpen. De gir det lille ekstra.


Glimt slår Sandefjord i ni av ti kamper. Men når kommer den tiende? Det kunne fort ha skjedd i kveld, når gutta fra hvalfangerbyen snur 0-1 til 2-1. Noe som, hvis det hadde fått stå, ville ha vært en komplett sensasjon.

Så kommer det garantert en masse kritikk mot et Glimt som slet mot bunnlaget fra Vestfold, eller hva det nå er fylkene der nede heter for tiden.  

JA TIL STYGGE SEIERE

Det er da det er på sin plass å minne om at i år er det kun én ting som betyr noe. Tre poeng i flest mulig kamper. Sliteseiere, heldige seiere, ufortjente seiere? Hvem bryr seg? Det handler kun om viljen til å vinne. Viljen til å slå tilbake.

Som vår mangeårige verdensmester i sjakk, Manus Carlsen, svarte på et spørsmål om hva som betydde noe:

– Jeg prøver ikke å spille vakker sjakk. Jeg prøve ikke å skape blendende kombinasjoner. Sjakk er en duell. Det er kun en seier som er godt nok. Dette er krig og da må det gjerne se stygt ut - så lenge jeg vinner.

ELLEVILT VAKKERT

Derfor blir det også helt perfekt at vår mann fra Brønnøysund, Ulrik Saltnes, setter inn 5-2.

Tro meg, denne sesongen kommer til å bli neglebitende nervøs. Hvert poeng, hver scoring kommer til å bety noe.

Dette er vakkert.

Dette er ellevilt.

Dette er Glimt.

Førr evig!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.