I morgen står Arvid Nilsen på scenen på Dama Di. Til helga tar han det ut under Coverbandfestivalen. Foto: Audun Selnes

– De fant ut at de skulle gi guttungen en sjanse

– Bluesen kom tidlig inn, og har hengt med meg hele livet. Det er nesten uunngåelig når du vokser opp på Fauske, sier Arvid Nilsen. 

Litt på sparket 

Han innleder ei hektisk musikalsk helg med å innta scenen på Dama Di, i konsertrekken Halv ti på torsdag. Fredagen inntar han Coverbandfestivalen med de andre i AK Bjørby med band. Lørdag spiller han på samme scene med Tunnell 88. 

Les mer: – Vi har noen få helgepass igjen.

Til scenen på Dama di tar han for første gang med seg Rune Pettersen på trekkspill, vokal og tangenter. Et helt ferskt musikalsk samarbeid, som startet med et møte på en festival i sommer. 

 – Jeg liker stedet, det er et fint sted å holde konsert. Det blir litt Pushwagon-låter, litt delta blues fra 20-tallet, soul og eget materiale. Det blir en konsert som er litt løs i snippen, den er ikke overinnøvd. Vi tar det litt på sparket. 

Mye reising

De fleste i byen kjenner Arvid Nilsen som frontfigur i Pushwagon.

Men allerede i 1989 startet han bandet Bærre på Jævel på Fauske, og fra punkrock-røtter gikk veien videre derfra med diverse blues- og americanaband på brune kneiper rundt omkring i landet. Han har jobbet med blant andre Sivert Høyem, Christel Alsos og en lang rekke kjente og ukjente artister. 

– Akkurat nå blir det en del eventer i privat regi. Jeg har reist en del i det siste, blant annet til østlandet, og Svalbard. Jeg jobber litt i studio, i tillegg til at jeg skriver låter. 

Blues

Bluesen har han med seg. Hele veien. Helt siden han som 14-15-åring fikk henge med de voksne gutta på Fagers på Fauske. 

– Jeg ble alltid fullest, men det var greit, sier han og ler. 

Legger til at det var rom for å gå på trynet i den settingen. 

– De fant ut at de skulle gi guttungen en sjanse. Etter hvert vokste det også fram et musikkmiljø knyttet til ungdomsklubben på Fauske. Men bluesen er noe jeg alltid har hatt med meg. Også skjer det noe når man krysser 40-årsgrensa. Den mentorrollen de karene tok på seg på den tiden, er noe jeg forsøker å bringe videre selv.

Han snakker om at han hørte på Led Zeppelin i ungdomsårene, uten å vite at de hadde stjålet det meste fra de gamle blueslegendene. 

– Jeg har et sånt halv-autistisk hode. Jeg begynte å pirke litt i historien, og etter hvert måtte jeg rive av hele tapetet. Jeg likte historien til de gamle bluesmusikerne. Måten de lagde musikk på shabby motellrom med gønneren i baklomma, hobos som levde på farten. Lyrikken. Musikk må ha en historie jeg tror på. Kunsten å trollbinde lytterne med et grep... 

Det siste akter han kanskje å gjøre på Dama di i morgen. I en litt annerledes og nedstrippa konsert, ispedd både litt innlagt humor og historiefortelling. 

– Jeg håper det kommer folk. 

Halv ti på torsdag

Utelivskonseptet Halv ti på torsdag startet forsiktig i mai.

Nå kan Audun Selnes, som sammen med Thomas Litangen og Bent Lindahl står bak konseptet, konstatere at det har blitt en suksess. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Audun Selnes, Thomas Litangen og Bent Lindahl står bak konseptet Halv ti på torsdag på Dama di. Foto: Mariell Tverrå Løkås

– Vi er kjempehappy med at «Halv ti på torsdag» har blitt så godt mottatt av både band/musikere, publikum og Dama di. Det vitner om at det er et stort behov for en god og aktiv lavterskelscene i Bodø, og det inspirerer oss til å fortsette med konseptet videre, sier Selnes.

I går ble de første konsertene for høsten lansert.

– Jeg tror mange vil finne sitt nye favorittband på Dama di i tiden fremover.

Disse spiller på Dama di de kommende torsdagene: 

1. september: Arvid Nilsen

8. september: Maras

15. september: Kim Lie

22. september: Vanishing Vegas 

29. september: Helgeland 8-bit Squad

6. oktober: Nagel

13. oktober: Psyence Fiction

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.