Regnværs Ruben Skorstad (17) og Øyvind Skjervold (17) tar turen til Træna neste helg for å spille konsert og høre de andre bandene. Foto: Mariell Tverrå Løkås

De satte rekord på Dama di - nå venter Trænafestivalen

Nå venter Trænafestivalen for Ruben Skorstad (17) og Øyvind Skjervold (17). 

– Hele bandet hadde ikke anledning til å dra. Men vi skal spille Regnvær-låtene i en teltscene i fredagens program, sier Skorstad. 

Utstillingsvindu

De er en del av programmet til X Rockeklubb, og får dermed vist seg fram på en av de råeste festivalene i nord i sommer. På programmet står også navn som Bob Hund, Astrid S, Violet Road, Matoma, Ry X  – samt Bodø-artister som Bendik og Virkelig. 

I regi av X Rockeklubb deler de scene med Sigurd Lamark.

– Vi må bare takke rockeklubben for at vi får mulighet til å være med. Selv om det var bare oss to som kunne dra, var det et tilbud vi ikke kunne si nei til. Det er stort for oss å få være en del av kulturen i Nordland, sier Skorstad, som også får anledning til å se de andre artistene under festivalen.

– Vi gleder oss veldig til det. 

Regnvær har eksistert i bare syv måneder. Om årsaken til at så mange har fått øynene opp for bandet, sier Skorstad dette: 

– Dte ligger ekstremt mye hard jobbing i bunnen av det vi gjør. Samtidig er det enkelt for oss å få til et bra sound, siden vi er så enige i bandet om hva som er god musikk. 

Regnværsmusikk 

I tillegg til de to, består Regnvær av Kristian Steffensen på gitar og vokal, Jonas Lind på slagverk, Torje Løpsmark på piano og bassist Joachim Schmidt.

– I tillegg lager vi låter det virker som appellerer godt til publikum. Mange band i Bodø spiller mye hardere rock, det er kultur for det her. Men helt siden vi kom opp med navnet har vi lagt oss på en annen linje. Vi er litt mykere, våtere på en måte. Det når kanskje lettere ut i følelsene til folk. 

Skorstad er veldig fornøyd med å ha fått en god start med bandet. At de slo publikumsrekorden på Dama di under Halv ti på torsdag, var spesielt artig. 

– Vi fikk snakka litt med de som driver Dama di, og de har allerede ymtet frampå om å få til en konsert i bakgården. Så det håper vi å få til. 

Les mer: Juni starter med Regnvær.

Store Studio

Regnvær er en del av Antihype-satsingen, noe som hjelper bandet på vei. I sommer skal de i Store Studio, med mål om å spille inn en singel. 

– Vi skal spille inn La mæ drøm, sangen vi deltok på UKM med. Vi har også flere sanger som vi er veldig glade i, men vi tror kanskje denne er den sangen som har størst potensiale for å nå ut til publikum. 

Etter hvert er målet å spille inn en EP med flere sanger. 

– Men det er ikke gratis å holde på med musikk. Nå har vi hatt noen spillejobber, og begynner kanskje etter hvert å tjene litt penger. Så det er ikke umulig at vi får det til i løpet av det neste året, sier Skorstad. 

Som avslutter med at singelen forhåpentligvis vil være klar til utgivelse i høst.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.