Foto: Roar Wiik

De siste solværsdagene må nytes - snart snur det

Skrevet av Anette Tjemsland
19.04.2021 06:58

Helgen har hatt noen fine soldager med opphold, dette vil fortsette i starten av uka før nedbøren og kulden kommer tilbake.

– Det blir å gå fra fine vårdager mandag og tirsdag, så kan noen kanskje få litt sjokk over at det går over til vinter igjen, sier Ina Innesdal meteorolog hos Storm. 

Fin start på uka

– Uka vil starte ganske bra, med fint vær mandag, også vil det skye litt mer til på tirsdag. Det vil være sol litt inni mellom, men det vil ikke være strålefint sånn som det har vært, sier meteorologen til Bodø Nu.

Tirsdag vil det bli et varierende skydekke utover dagen, og allerede fra kvelden tirsdag og morgen onsdag vil det komme et nedbørsområde fra vest. 

– Dette vil komme i form av sludd og regn og temperaturen vil synke fra 12-14 grader til to-tre grader, sier Innesdal. 

Inn mot helgen

Det vil bli en stor endring i temperaturen på onsdag. 

Videre fra torsdag og inn mot helgen, så vil det være en vekslende værtype.

– Bodø vil få denne nordavinden, som vil fortsette med ganske kjølige temperaturer. Dette kan variere helt ned til minus grader på nattestid. 

Fra torsdagen kan noe av nedbøren dukke opp som snø og sludd. 

– Det er ikke sikkert det vil bli så veldig store mengder ut av det, men det blir hvert fall snø litt opp mot fjellet. Her vil det komme snø allerede onsdag. 

[annonse]
Det er usikkerhet på hvor mye nedbør det blir, dette kommer an på vinden. Dersom blåser inn mot land vil det oppstå en del byger, men dersom vinden holder seg langs kysten eller utover havet, vil det ikke oppstå mye nedbør.

– Detaljene for helgen og slutten av uka er ikke helt satt, men det vil bli en ganske kjølig og kald værtype. Det er mulighet for opphold og sol i lenger perioder, men temperaturen vil være lav, sier Innesdal. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.