Fra venstre: Henry Lien Hansen i Scandic Havet, Andreas Førde og Frode Mikaelsen i Folk og Fisk, Jarle Solemdal i Salten Aqua og Per Ståle Lundbakk i MaxMat. Foto: Markus André Jensen

De skal løfte frem
fisken i Glasshuset

Fiskematbedriftene Maxmat og Salten Aqua er blant de største i Salten. Nå har de inngått et samarbeid med mat- og kulturfestivalen Folk & Fisk som går av stabelen i Glasshuset 12.-14. mars - samtidig som Scandic Havet slenger seg med.

Sammen skal de løfte fram fokuset på fisken som matkilde, og det gjøres gjennom det nye samarbeidet.

- Samarbeidet med Maxmat og Salten Aqua er veldig viktig for Folk & Fisk. Vi er en festival som blant annet har som målsetting å fremme fokuset på fisken som mat- og inntektskilde, og da har vi vært så heldige å få med to såpass sentrale, lokale aktører med på laget, sier festivalsjef Frode Mikaelsen.

Salten Aqua produserer primært oppdrettslaks, og det meste av denne fisken blir eksportert til utlandet. Nå tilbyr de i samarbeid med Bofisk produktet Salten Laks som selges på det lokale markedet, deriblant et røkelaks-produkt som har vunnet priser for dens kvalitet og gode smak.

Maxmat har vært en hjørnesteinsbedrift i Bodø i mange år, eid og drevet av familien Lundbakk. I 2005 kom Rema 1000 med på eiersiden. Med merkevaren Godehav, som også selges på Rema 1000, tilbyr de kvalitetsprodukter som skreiburger, bacalao og fiskesuppe, produkter de vil gjøre enda mer kjent gjennom festivalen.

Hovedmotivasjonen for begge de nye samarbeidspartnerne er å bidra til å videreutvikle den byfesten Folk & Fisk startet opp i 2014, der fisken er en viktig bestanddel. Begge får hver sine naust i matgaten, der de skal selge sine signaturprodukter til Bodøfolket.

Også opplevelseshotellet Scandic Havet går med i samarbeidet.

Hotellet, med direktør Henry Lien Hansen i spissen, blir også samarbeidspartner med Folk & Fisk, og viser dermed at de satser tungt på kultur og opplevelser i Bodø. Under selve festivalen skal de ha et naust i Glasshuset der Roast Restaurant & Bar står for menyen. For å fullbyrde samarbeidet blir Scandic Havet festivalhotellet til artistene, der de får både overnatting og oppvartning denne helgen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.