Foto: Marthe Mølstre / kirken.no

– De som ønsker å komme i begravelsen er velkommen

Skrevet av Sondre Skjelvik
24.06.2020 13:00 - OPPDATERT 26.06.2020 08:48

Halv elleve på fredag begraves Håvard Svendsen i Hunstad Kirke.

I kirken er det plass til 145 personer og Aleksander Torsvik Emilsen snakker på vegne av familien når han forteller hvordan de ønsker at begravelsen blir. 

– Håvard hadde et ønske om at folk skulle kle seg pent, men ikke nødvendigvis i svart. Selv var han grønn, og derfor har folk også skrevet grønne hjerter i hilsningene. Å komme i en grønn dress for eksempel vil være veldig innenfor, forteller Aleksander. 

Begravelsen vil bli streamet og informasjon om dette blir lagt ut. I tillegg blir det lyd på utsiden av kirken. 

– Nærmeste familie kommer tidlig og vil få reserverte plasser. Vi oppfordrer de ikke aller nærmeste til å komme rundt klokken 10:15. Om det ikke blir plass på innsiden vil det være mulighet for å være på utsiden å høre det som skjer på innsiden, sier Aleksander og fortsetter: 

– Først og fremst ønsker vi at folk kommer. Det er godt å se at Håvard hadde så mange rundt seg som var glade i ham. Enten det var i kulturmiljøet, skatingen, gjennom lærerjobben eller noe annet. 

På grunn av smittesituasjonen oppfordres det til å skrive minneord i den digitale minneboken. 

Her finner du finne link til minnesidene. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.