Foto: Aksel Egge

«De viser allerede på første låt at de fortsatt kan få røyken til å ose ut av mikrofonene»

Jaa9 og OnklP viser på torsdag hele Sinus hvorfor de har holdt ut lenge nok til å feire 20 år sammen.


Hipphopperne sparer ikke på kruttet når de tar scenen og musikken begynner å dundre over de flere meter høye høyttalerne inne på Sinus. De viser allerede på første sang at de fortsatt kan få røyken til å ose ut av mikrofonene.

Måten gutta fremfører flere av sangene får det til å virke som de ble skrevet dagen før, selv om mange av de er skrevet for mange år siden.

Med brede smil, flere highfives og en klem i ny og ne er det tydelig at gutta storkoser seg på scenen. De er også fulle av energi både i leveranse, og i interaksjon med publikum. Det var flere knoker gitt til de få heldige på første linje, og en og annen oppfordring til koring som publikum tar imot med åpne armer.

Å stå i publikum å bli engasjert på den måten av både Jaa9 og OnklP er som å bli invitert inn i studio der låtene ble skapt eller i en sofa sammen med artistene hvor vitsene og latteren flyr veggemellom. Kjemien mellom gutta kan kun beskrives som brødre som kan avslutte hverandres setninger, som de også gjør i hverandres vers på de forskjellige sangene.

Komisk men ikke kleint

Paringen mellom Jaa9 og OnklP er så perfekt at en skulle trodd at duoen ble lagd i et laboratorium. De spiller på hverandre på en vanvittig engasjerende måte, og en perfekt mengde vittige kommentarer, observasjoner, og historier fra hver av artistene som er en fryd å se på.

Det var altså ikke for mye prating, og fokuset lå alltid på å servere bodøfolket med slager på slager.

En kake stappet med klassikere, med en og annen nyhet i glasuren

Kompisene er på turne for sitt 20 års jubileum, og i den tiden har de samlet opp en stor katalog med låter fansen brenner etter å få høre. Samtidig skal de utgi et nytt musikkstykke om ikke lang tid, og flere av de uutgitte sangene ble spilt på torsdag.

Disse sangene er levert og fremført like godt som klassikerne, og var en nydelig måte å få høre hva de har holdt på med i den siste tiden.

En uventet slager

Når hittsa er spilt, og øllen er drukket går duoen av scenen som inviterer de blodharde fansene som har vært med i alle de 20 årene til å rope ut «en sang til».

En sang til skal være sikkert og visst, men sangen mange skulle trodd at traff hardest i encoren, var ikke «Glir forbi».

Selv om «Glir forbi» var et høydepunkt i seansen, så var det konsertens aller siste låt «Stank ass ho» som var stemningstopperen. Sangen var DJ-en deres favoritt, og ble spilt som en heder til han. Her viser begge rapperne sitt ypperste av tekniske ferdigheter, og DJ selv får delta på mikrofonen.

En ikke så overaskende gjest

For alle de årene siden når Jaa9 og OnklP var helt ferske i landets HipHop-miljø, var det Tungtvann og Jørg-1 som ga de en sjanse til å utmerke seg. Det er naturlig når gutta tar turen til Bodø, at deres venn og mentor Joddski lurer seg oppå scenen sammen med dem. 

Når Joddski er på scenen sammen med gjengen, er det som å vitne tre formidable fotballspillere sentre pasninger imellom hverandre. De kaster nesten ordet fra person til person, og gasser opp enten publikum eller hverandre, med koring eller ved å legge trykk på "punchlinsa" i de andres vers.

 

Alt i alt gjorde Jaa9 og OnklP nøyaktig hva de kom for å gjøre. Gutta skapte en fornøyelig kveld inne på Sinus, og måten de fremla de nye sangene sine ga en spennende smakebit på hvordan det nye albumet kommer til å høre ut.

Terningkast: 6

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.