Foto: Terje Pedersen / NTB

Debatten om 17. mai-flagg raser: – Det norske flagget vil ikke svekkes

Etter to år med koronaamputerte feiringer gjør Norge seg klar til å ta 17. mai tilbake.

De fleste av skolebarna i første til tredje klasse vil for første gang kunne oppleve å gå i skoletog. Om det blir tettpakket langs ruten, gjør det ingenting.

Også andre tog kommer til å gå gjennom hele Bodø, og hvert eneste år ser vi den samme debatten tas opp. 

Nemlig om man kun skal ha norske flagg, eller om det er greit å ha andre lands flagg i 17. mai-togene.

Mange har ytret seg i diverse Facebook-grupper om at man kun bør ha norske flagg i 17. mai i Bodø. I år har det også vært flere debatter om man skal ha innslag av ukrainske flagg, som en solidaritet til Ukraina. 

Flere i gruppen «Bodø i dag» mener man kun skal ta i bruk det norske, mens andre mener hele diskusjonen er et storm i et vannglass, og at man skal tillate at man bruker andre lands flagg i togene. 

Ida Gudding Johnsen mener man ikke skal lage et problem ut av det kan dukke opp flere flagg enn det norske i 17. mai-togene.

– For det første, så kommer det norske flagget til å dominere, garantert. For det andre, det norske flagget svekkes ikke av at andre flagg befinner seg i samme tog. Tvert i mot, skriver hun i et innlegg, som Bodø Nu får sitere henne på.

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.