Fra venstre: vokalist og gitarist Lars Lillo-Stenberg, Øystein Paasche trommer, Lars Lundevall vokalist og gitarist. Lars Fredrik Beckstrøm, vokalist og bassist. Foto: Linn Borgland Johansen

deLillos gjenåpner Nyholms Skandse: – Det er kanskje større sjanse for en mer utadvendt entusiasme blant folk i nord

Opprinnelig skulle deLillos spille under Musikkfestuka i 2020, men grunnet en viss pandemi, er det i kveld det skjer. Bodø Nu har slått av en prat med Lars Lillo-Stenberg i forkant av kveldens konsert. Og været? Der er det meldt bedring ifølge yr.

Publikum trenger ikke å frykte at bandet ikke vil spille musikk fra de første platene som ble gitt ut. Det er nemlig slik forteller Lillo-Stenberg at det er vel så gøy for bandet som for publikum: 

– Vi har ingenting imot å spille de kjente sangene. Det skaper en veldig fin energi mellom oss og publikum.

– Hva kan man forvente seg av kveldens konsert?

– Et band som syns det er kjempegøy å spille og er godt i siget med å gjøre konserter. Kommer rett fra Foynhagen i Tønsberg og vi har veldig glede av å spille sammen, forteller Lars Lillo-Stenberg, vokalist og gitarist.

«Min beibi dro avsted»

– Når man har holdt på i 38 år, er det slik at publikum krever noen sanger?

– En periode trodde vi kanskje det. Hvis vi deler scenen med flere band, med publikum som primært er der for å være med på den festivalen, da kjenner jeg kanskje litt mer på at vi må spille sanger som de mener at de har et forhold til og som de har hørt før. Men jeg syns folk stort sett er ganske imøtekommende, sier Lillo-Stenberg. 

Videre forteller han at det er veldig deilig å kunne veksle litt mellom materiale, blant annet skal de i dag spille to låter fra den siste platen de gav ut. Det har de ikke gjort tidligere da den er laget med låter som er sammenhengende.

– Det viktigste for oss er hvordan vi har det på scenen, om vi liker lydbildet, at samspillet er velfungerende og at det låter kult for oss. Det er det som er vårt fokus. Det skal svinge for oss også. Derfor er det ikke alltid så viktig om det er en kjent eller ukjent sang, forteller Lillo-Stenberg og fortsetter: 

– Når vi står der og synger, og vi ser gleden til publikum som kanskje ikke har vært på konsert med oss på mange, mange år eller kanskje det er første gang til og med. Så opplever vi det som en frisk følelse. Vi er publikum vi også, til publikum, mener Lillo-Stenberg.  

  • Vakthavende meteorolog ved Metrologisk institutt, Per Egil Haga, forteller til Bodø Nu at det skal være nokså likt som det er nå utover kvelden og natta.
  • Med litt i overkant av 10 grader, laber til frisk bris fra vest i forbindelse med byger.
  • Det skal også holde seg skyet og komme en og annen lett skur.

 «Tøff i pyjamas»

Lillo-Stenberg forteller at han har gått storebrorveien. Både platesamling og gitarfokuset plukket han opp fra sin ni år eldre bror. Etter hvert begynte han å lære noen gitarakkorder. En periode hadde de også et flygel stående hjemme. Det førte til at han lærte seg akkorder og skjønte dette med treklanger.

– Da kunne jeg noe som broren min ikke kunne, og det var jo litt stas.

– Ligger musikken litt intuitivt i deg?

– Det er nok slik at alle vi i deLillos har vært veldig oppmerksomme på musikk fra vi var veldig små. Jeg trodde da jeg var liten at alle mennesker var opptatt av musikk. Da jeg var 2 år, kunne jeg ligge og høre på klassisk musikk og se for meg landskaper. Sånn har det alltid bare vært, vanskelig å si hvorfor det ble sånn for meg.

I et vanlig år holder deLillos optimalt rundt 50 konserter i året. De reiser over hele landet og har vært i Bodø før, omtrent 20 ganger tror Lillo-Stenberg. Første gangen i 1985 eller 1986. Grunnet journalistens manglende kunnskap om Bodøs konsertlokaler og utesteder på den tiden lander vi ikke helt hva det het der de spilte. 

– Er det noen forskjell på publikum i nord i forhold til sør?

– Det er trivelig å spille oppe i nord. Det er kanskje større sjanse for en mer utadvendt entusiasme blant folk i nord, men den finner man også mange steder i landet. Men, enda lenger i nord sånn i Finnmark og sånn er folk enda mer tilbakeholdne igjen. Hvis man tenker Bergen som sørover er de også entusiastiske der, og i Stavanger, forteller vokalisten. 

Bandet gjorde sin første opptreden i 1984 under navnet deLillos, og nå 38 år senere holder fortsatt koken. De gleder seg stort til å spille lørdag kveld på Nyholms Skandse under Nordland Musikkfestuke.

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.