Patrick Berg og Glimt møtte Sandefjord til dyst i dag.

Glimt fortsatte sin ubeskrivelige form: På tyve kamper har de scoret 69 mål og tatt 56 poeng!

Skrevet av Sindre Kolberg, Vebjørn Røed
04.10.2020 19:47 - OPPDATERT 04.10.2020 19:57

Vi fulgte oppgjøret mot Sandefjord mens det pågikk.

Og der er det slutt på Aspmyra. Langt ifra Glimts mest imponerende forestilling i år, men det holder til seier. Denne matchen vil nok først og fremst huskes for Sondre Fets tidlige scoring og lite annet. Tre nye poeng er i boks!

2. omgang

90. minutt: Og DER kunne Sandefjord utlignet! Brenden dribler seg innover i boksen og får avslutta, men ballen sniker seg over mål. Oi, oi oi.

90. minutt: Zinckernagel går, går, går og går før han til slutt avslutter. Utenfor mål.

90. minutt: Nærmer seg slutten nå. Inne i overtidsminuttene. Klarer Glimt å ri av her?

86. min: Saltnes og Glimt stormer framover. Midtbanespilleren legger ut til Hauge, men vingen blir avblåst for offside.

85. min: Nok en gang ropes det på straffe. Igjen er Zinckernagel i aksjon. Finter skudd, før han blir felt av midtstopperen. Dommer vinker dansken opp igjen til enorme protester fra J-feltet!

82. min: Runar Hauge rett i aksjon! Haikin slår langt, og Saltnes stusser videre til Hauge. Innbytteren slår videre til Fet, som kommer alene med keeper fra skrått hold. Nok en gang redder keeper!

81. min: Solbakken ut, Runar Hauge inn.

80. min: Sandefjord med en god sjanse! Fyrer av fra 20 meter. Like over mål.

[annonse]
78. min: Konradsen har kommet inn for Kasper Junker. Nå skal Jens Petters bror - Runar Hauge inn!

77. min: nære 3-1! Igjen er det Zinckernagel som stadig nærmer seg scoring! Holder på ballen innenfor Sandefjords 16-meter, før han fyrer av. Nok en monsterredning hindrer scoring!

73. min: Enorm sjanse til Glimt! Zinckernagel legger inn fra høyre, og der er Saltnes! Får styrt ballen mot mål, men keeper varter opp med en vanvittig redning. nære 3-1!

70. min: Fint spill mellom danskene! Zinckernagel spiller vegg med Junker, før vingen fyrer av. Via en bortespiller til hjørnespark.

66. min: Så roper hele Aspmyra på straffe! Zinckernagel med lekre detaljer på Sandefjords banehalvdel. Dansken legger så videre til Saltnes, som forlenger til Solbakken. Vingen slår tilbake til Zinckernagel, som drar av seg en mann før han fyrer av. Rett i en Sandefjordspiller. Spørsmålet er om ballen gikk i hånden eller ikke. Vanskelig å bedømme fra avstand.

57. minutt: Så smeller det fra lang hold! En Sandefjordspiller kliner til fra 20 meter. Ballen daler ned i tverliggeren til Haikin og spretter ut igjen. Fjoh!

56. minutt: Litt stakato i øyeblikket, denne kampen. Ingen av lagene får til noe særlig.

47. min: Glimt går rett i angrep! Fet mottar ball inne i Sandefjords 16-meter, men sjanser ender i null og niks.

46. min: Vi er i gang med andre omgang!

Pause! Glimt leder fortjent, men har virkelig blitt presset av Sandefjord til tider. Denne kampen er langt ifra død. Vi er tilbake etter hvilen!

45. minutt: Kjempesjanse for Glimt! Solbakken og Saltnes ruller flott opp før Zinckernagel får avslutte fra 12-13 meter. Over mål. Like før hadde Sandefjord en stor sjanse i motsatt ende.

38. min: Så reduserer Sandefjord! Bortelaget skaffer en corner. Den er slått godt, men Glimt header unna. I returrommet derimot lunter Lars Markmanrud, som dunker til på direkten. Ballen går som en prosjektil i mål, og keeper Haikin er sjanseløs. 2-1 på Aspmyra!

36. min: Sandefjord skaffer frispark i god innleggsposisjon. Bortelaget får et hode på ballen, men klarer ikke å styre i retning målet.

35. min: Berg krangler til seg ballen, før Fet slår i bakrom i retning Zinckernagel. God, tanke men ballen går helt til keeper.

32. min: Sandefjord skaffer en corner. Kan de få en redusering i 1. omgang?

28. min: MÅL! Saltnes dobler for Glimt etter en absurd situasjon! Solbakken utfordrer Sandefjords høyreback, men mislykkes. Sandefjordspilleren skal bare skjerme ballen ut til keeper, men Solbakken får så en tå på ballen rett før den er ute av spill. Den går rett til Saltnes, som enkelt setter ballen i det åpne buret. Sandefjordspillerne er rasende på sidedommer, men de står på sitt! 2-0!

27. min: Sampsted avanserer fint langs kant, før han slår inn til Saltnes. Midtbanespilleren fyrer av, men skuddet går godt over mål.

26. min: Nære for Høibråten! får hode på ballen, men går like over mål.

15. min: Zinckernagel blir felt på kant, og Glimt får frispark. 

24. min:  Glimt med fine detaljer! Solbakken utfordrer, før han spiller gjennom Patrick Berg. Legger så ut 45 grader, men Sandefjord får klarert i siste liten.

[annonse]
19. min: Zinckernagel utfordrer, før han legger inn. Ender i utspill fra keeper.

15. min: Zinckernagel mister ballen, og Sandefjord overtar.

15. min: Hjørnespark til Glimt. Kan vi få en ny sjanse nå da?

13. min: Bjørkan med en horribel manøver, drar seg innover, før han slår rett til en motstander på utsiden av 16-meteren. Påfølgende skudd går langt over.

11. min: Høibråten spiller bort ballen. Det tar i midlertidig ikke lang tid for hjemmelaget får kontroll igjen.

7. min: Saltnes mottar ball inne på 16-meteren. Vender med mann i rygg, før han fyrer av. Utspill fra mål.

6. min: Glimt fortsetter å styre kampen. Presser på for ny scoring!

1. min: Har du sett på maken?! Sondre Brunstad Fet dunker ballen i mål etter 17 sekunder!! Slår ballen langt, før Fet plukker opp en klarering fra Sandefjord. Unggutten dunker ballen ned til høyre for keeper. 1-0 og drømmestart for Glimt!

1. min: Glimt med avsparket. Vi er i gang på Aspmyra!

Lagene entrer banen til velkjent fyrverkeri. Vi er straks i gang!

Før kampen

Ny søndag, og ny runde i eliteserien! Denne ganger gjester Sandefjord Aspmyra når runde 20 skal avgjøres i kveld.

Jens Petter Hauge har som kjent reist til Italia. Gjengen i Bodø er imidlertid fast bestemt på å fortsette den fantastiske rekka i Eliteserien, som Glimt leder med hele 18 poeng før kveldens møte med Sandefjord.

Sandefjord på sin side har hatt varierende prestasjoner i det siste. Likevel tok de en sterk seier mot selveste Molde forrige runde. Dermed blir det ingen enkel oppgave Kjetil Knutsens menn får i kveldssola. Likevel er det lite grunn til å tro at hjemmelaget skal stoppe sin fantastiske seiersrekke i dag heller!

Hauge erstattes på venstrevingen av trønderen Ola Solbakken. Den hurtige kantspilleren har vist seg fra en god side de gangen han har fått sjansen og er garantert lysten på det samme i kveld.

Her er kveldens lag:

Nikita Haikin; Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Høibråten, Fredrik André Bjørkan; Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes; Philip Zinckernagel, Kasper Junker, Ola Solbakken