Foto: Sigurd Tangstad

Det blir en våt og kjølig uke i Bodø: – Lite å rope hurra for

Med varmegrader langt over 20 grader og lite vind, har den siste uka i juni vært en av den sjeldne sorten, hvert fall med tanke på været.

Juni generelt har bragt med seg godt og varmt vær, med rekordtemperaturer og tropenatt. Nå er imidlertid månedsskifte og selv om de første dagene i juli startet fint, har meteorologen dårlig nytt til bodøværingene:

– Første del av kommende uke er lite å rope hurra for i Bodø-området, sier vakthavende meteorolog, Roar Teigen i Storm Geo. 

Mandagen starter med oppholdvær, men etter det skrur «vannkrana» seg på, og det kommer til å bli en våt uke i fylkeshovedstaden. 

Regn, regn og atter regn

Utover kvelden på mandag begynner de første regnbygene for uka. Temperaturene kan imidlertid holde seg oppimot 17 varmegrader, som Teigen kommenterer som «ikke så verst».

Tirsdag og onsdag fortsetter med regnbyger, samtidig som temperaturene gradvis synker. 

– Onsdag blir det nok ikke varmere enn 15 grader, forklarer Teigen. 

Fra torsdag begynner det å bli mer usikkert, ifølge meteorologen. 

– Enkelte regnbyger, med samme temperaturen. Det vil si under 15 grader, forklarer han.

Oversikt over været kommende uke i Bodø. Skjermdump Yr.no

Lys i enden av tunnelen

[annonse]
Inn i helgen kan det hende at det blir mer oppholdsvær.

 – Men det er mulig det blir enkelte regnbyger da også, sier han og legger til:

 – Kanskje lørdag kan bli en ok dag, men det er fortsatt veldig usikkert.

Alt i alt er det nedadgående temperaturer, gråvær med glimtvis av sol.

– Hvor mye regn som kommer er usikkert, men det blir generelt regnbyge-vær. Det har vært veldig bra vær i Nordland, så det er kanskje ikke annet å forvente enn at det nå blir litt gråvær.

Juli måned

For juli er prognosene fortsatt veldig usikre, men meteorologen forklarer at det foreløpig ikke er noe tegn på at det skal bygge seg noe solid høytrykk over Norge. 

– Det beste tipset mitt er at det fortsetter med ustabilt sommervær. Det vil si at det kan bli enkelte fine dager, men jeg tror måneden blir dominert med luftinnfart fra Atlanterhavet. De som bor i Bodø vet at det da ikke blir så veldig fine temperaturer, sier Teigen.

Juli kan derfor bli preget av småkjølige temperaturer og perioder med regn og regnbyger. Hvert fall frem til midten av juli. 

– Så dere må nok ut og reise. Selvfølgelig kan det plutselig bli en fin dag innimellom, hvor det er varmt og fint. Men det er større sjanse for at det blir regn flere dager på rad enn at det blir fint vær flere dager på rad. 

– Bodø er ikke akkurat den plassen som er kjent for å ha det fineste sommerværet, sier han avslutningsvis. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.