Geir Johansen frykter det verste om de ikke får på plass en ny leieavtale iløpet av de neste månedene. Foto: Preben Hunstad

– Det blir for jævlig om vi må legge ned!

Skrevet av Preben Hunstad
10.07.2019 19:00 - OPPDATERT 11.07.2019 13:09

Verkstedet på Auto & Dekkservice AS går en usikker fremtid i møte i Olav Vs gate.

Nordvik-gruppen går snart inn i en ti-års avtale i deler av bygget hvor Auto & Dekkservice AS har vært leietaker siden 2002.

Det vil si at halve bygget skal driftes av Nordvik-gruppen mens den andre delen driftes av tidligere utleier Stig Frantzen AS.

AVTALEN LØPER SNART UT

Per dags dato vet ikke Auto & Dekkservice AS , og deres syv ansatte, hva overtakelsen vil si for dem.

– Vi har ikke fått et forslag om en avtale, men vi har heller ikke fått oppsigelse av leieforholdet. Det sier daglig leder Geir Johansen ved Auto & Dekkservice AS.

– Det er tungt for oss, også våre ansatte, når vi ikke vet hva som venter oss om noen måneder.

JÆVLIG SCENARIO

Johnsen ligger ikke på latsiden og venter på at det skal skje noe. Gjengen på Auto & Dekkservice AS har selv satt i gang leting etter nye lokaler.

– Det jobbes på spreng med alternativer, men det er en stor prosess. Siden vi ikke har en avtale med de nye leietakerne er vi nødt til å forberede oss på det verste.

– Hva er verst tenkelig scenario?

– Det er at vi ikke har fornyet avtalen og ikke finner noe nytt. Det blir for jævlig om vi må legge ned butikken.

KAN IKKE UTVIDE 

Johnsen legger ikke skjul på at de ønsker å avklare situasjonen raskt. De vil følgelig at utfallet skal bli en videre avtale.

– Vi ønsker selvsagt å bli her. Med all saltingen på veiene, Sulland som kommende nabo, Sveins Auto over gata og det faktum at vi har fått et solid fotfeste her på de siste sytten årene, så er det en gullgruve for oss å bli værende med verkstedet her i Olav V gate for å skru på biler.

Auto og Dekkservice AS har i snitt hatt rundt 10 millioner kroner i omsetning i flere år. Mulighetene for utvidelse er gode.

– Det er plass til to eller tre mann til her, men siden fremtiden er så usikker så tør vi ikke ansette nye. Det er veldig dumt. For å si det slik: Med alt arbeidet vi har, så blir vi ikke arbeidsledige så lenge vi har en plass å være, sier Johansen.

IKKE TATT STILLING TIL AVTALEN

Paal Skaalsvik, eiendomssjef  i Nordvik-gruppen, har på dette tidspunktet ikke et svar på hva som kommer til å skje videre.

– Vi tar over deler av leieavtalen i høst, og deretter resten på nyåret. I denne tiden har vi ikke hatt kapasitet til å vurdere hvorvidt Auto & Dekkservice AS blir med videre som leietaker. Det er selvsagt ønskelig for oss å ha dem der, men vi har ikke tatt stilling til om vi skal leie halve bygget ut til oss selv, noen andre eller Auto & Dekkservice AS. Vi blir helt sikkert ikke å bruke hele lokalet, men utover det kan jeg ikke si noe, sier han. Og legger samtidig til:

– Vi må på ett eller annet tidspunkt ta oss en prat med dem, men vi er ikke der ennå.

I det første utgave av artikkelen brukte Bodø Nu tittelen; – Det blir for jævlig om vi må legge ned butikken!

Vi presiserer at det er snakk om verkstedet  og ikke butikken. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.