Foto: Roar Wiik

Det blir vått og «varmt» i helga, men så kommer kulden

– Skal man over Saltfjellet med sommerdekk, lever man kanskje litt farlig, sier meteorolog Isak Slettebø.


Fra og med lørdag kan man skifte til vinterdekk. Vakthavende meteorolog hos Storm Geo, Isak Slettebø, råder folk i Bodø til å skifte til vinterdekk så raskt som mulig. Nå skal det nemlig bli kjølig, men før den tid er det bare å finne frem sydvesten.

Vått og «varmt»

Bodø og Salten befinner seg for tiden i et lavtrykk, noe som innebærer regn og ettersom vindretningen kommer fra sørøst, skal også temperaturen stige til helgen. På lørdag skal temperaturen være oppi ti plussgrader.  

– Det skal regne litt i morgen, men det kommer til å passere når værfronten går nordover. Etter hvert går det over til bygevær. Det skal ikke bli «supermye» nedbør, men det skal regne i hele Nordland, sier meteorologen.

Anbefaler å skifte dekkene

Etter hvert når lavtrykket passerer, vil vindretningen dreie til nordvestlig vindretning. Da er det bare å børste støv av vinterjakka og finne frem ullvottene, for da blir det kaldt, kan Slettebø fortelle. 

– Med en gang det blir nordvestlig retning på vinden synker temperaturen. Da blir det temperaturer som er normale for årstiden. Det kommer til å vare en stund. Da kan det blåse mer og bli synkende temperaturer. Snøgrensen er ventet å bli på rundt 300 meter litt ute i neste uke. 

– Jeg vil anbefale å ta dekkskiftet. Det blir enda kjøligere i neste uke. Skal man over Saltfjellet med sommerdekk, lever man kanskje litt farlig, avslutter Slettebø. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.