Her har Kassandra Petsa (blå jakke) møtt opp kun for å sabotere en fredelig demonstrasjon i Bodø. Foto: Lars Martin Halvorsen/Andreas Sandnes Olsen

«Det er helt forkastelig at en folkevalgt politiker stiller seg opp for å sabotere en demonstrasjon for fred»

Lørdag ble det avholdt en støttemarkering for Palestina i Solparken i Bodø. Der stilte Kassandra Petsa seg opp for å ødelegge markeringa.

For å ta det første først. Konflikten mellom Palestina og Israel er såpass komplisert at den ønsker jeg ikke gå inn på. Det jeg vet er at utallige mennesker har mistet livet på begge sider av konflikten. 

En konflikt som nylig blusset opp igjen med bakgrunn i uenigheter om boliger og eiendommer i Midtøsten. 

Allerede fredag meldte Palestinakomiteen at de kom til å holde en markering i Bodø sentrum mot konfliktene i dette området. 

Bare i år har flere hundre mennesker mistet livet på begge sidene av grensa. Derav en rekke små, uskyldige barn, som ikke aner hvorfor de har havnet midt oppi dette.

Demonstrasjonen, eller markeringa som Palestinakomiteen selv kaller det, foregikk relativt fredelig i Solparken foran Rådhuset i Bodø sentrum. 

Plutselig dukket det opp fem-seks mennesker med israelske flagg som kun hadde møtt opp for å forsøke å sabotere markeringa. Jeg gjentar: En fredelig markering mot bombing av Gaza, hvor flere titalls  barn har mistet livet allerede. 

Midt blant denne gjengen: Kassandra Petsa. En folkevalgt politiker som er medlem av Fremskrittspartiet. Hun sitter i Fremskrittspartiets sentralstyre i Nordland. Hun sitter i fylkestinget i Nordland fylke, og er medlem av Fauske kommunestyre. I tillegg stiller hun til valg på Stortinget til høsten. 

Kommentaren fortsetter under lenka.

Hun er en politiker som forsøker å framstå som seriøs. Da er det helt forkastelig at hun møter opp på en fredelig demonstrasjon kun for å ødelegge. Det framstår som totalt ubegripelig at man på den ene siden ønsker å være en seriøs politikker, og på den andre siden kun vil ødelegge for en gruppe mennesker som demonstrerer for fred. 

[annonse]
Petsa burde være voksen nok til enten ikke å møte opp for å sabotere på en slik måte. Alternativt kan hun arrangere en lignende demonstrasjon, på en fredelig måte. Helt uavhengig av hva Palestina-tilhengerne foretar seg. 

Ærlig talt, Kassandra, hva var egentlig målet med dette? Hva ville du oppnå? En ting er bra sikkert; du får ikke fred i Midtøsten ved å sprade rundt i Bodø sentrum med en megafon og ødelegge for andres synspunkter. Du burde holdt deg for god til dette, og heller konsentrere deg om å framstå som en politiker med mening. 

Det du driver med nå er karriereødeleggende for deg selv. Alt du sier og alt du gjør, vil framtidige arbeidsgivere finne ved et enkelt Google-søk i all framtid. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.