– Det er ikke normalt at bussen er så full

Skrevet av Sindre Kolberg
09.01.2019 19:30 - OPPDATERT 09.01.2019 22:32

Driftsdirektør i Nordlandsbuss, Roger Stensen, svarer på Stian Solbakkens dårlige opplevelse onsdag morgen.

Tidligere i dag skrev Bodø Nu om Stian Solbakken, som hadde en, mildt sagt, kaotisk start på dagen da han skulle reise med buss fra Alstad og inn til sentrum.

Nå svarer driftsdirektør i Nordlandsbuss, Roger Stensen, på saken. Han mener Solbakken må ha vært uheldig, og sier det er svært sjeldent bussene er så fulle. Han peker også på at forsinkelsen som oppsto skyldtes andre trafikale problemer.

Her er hele Stensens svar:

Først av alt må jeg berømme innlegget for den humoristiske tonen.

Vi har full forståelse for at det ikke er behagelig å stå i bussen med maks antall passasjerer. Bussen er godkjent for 54 sitteplasser og 47 ståplasser.

I henhold til reisestatistikken er det  i gjennomsnitt over en måned cirka 51 passasjerer som har gått på bussen mellom Skavdalslia til og med og Bodøsjøen på denne aktuelle avgangen. Det er altså normalt ikke slik at bussen går full.

En mulig forklaring på den fulle bussen kan være at det en større gruppe som har gått på. Vi oppfordrer i slike tilfeller at vi får beskjed i forkant av reisen, slik at vi kan ordne med supplering.

Den aktuelle bussen var ca 7-8 minutter sein grunnet mye passasjerer og trafikale problemer.. Med de hyppige avganger på linje er det  også en mulighet at passasjerer som normalt tar neste buss har blitt med denne bussen  slik at den går full.

Uansett takker vi for tilbakemeldingen og beklager at kundene har hatt et lite hyggelig reise grunnet full buss.

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.