Asylrevyen og Skøy traff blink med sin nye forestilling. Foto: Rachel E. Antonsen

– Det er konstant latter fra start til slutt, og det er åpenbart at den drøye humoren slår an

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen
13.03.2019 23:00 - OPPDATERT 14.03.2019 10:02

ANMELDELSE: Asylrevyen og Skøy traff blink med sin nye forestilling.

Asylrevyen og Skøy har nok en gang levert en strålende premiere, denne gangen på sin nye forestilling "Den nakne sannhet", som ble spilt i Stormen for første gang onsdags kveld. 

Showet åpner med et stikk mot den amerikanske presidenten, med skuespilleren utkledd som klovn. Et morsomt stikk - men den hadde kanskje passet bedre som en overgang mellom to sketsjer, heller enn som en åpning. 

Åpningssketsjen er en samtale mellom Gud og Jesus, og allerede her viser Asylrevyen og Skøy at de kan kunsten med å få folk til å le. Synet av to menn i store nattkjoler er nemlig morsomt i seg selv. Det gjøres gode poenger ut av all utbyggingen som skjer i byen, og at ikke utsikten er like fin over alt. Ramsalt, som får utsikt til en sildoljefabrikk, må man tross alt betale åtte milioner for, og derfor skal det være litt rustikk.

Så kommer nakensjokket – og et stikk som umiddelbart får publikum til å le. For når revygjengen først skal kommentere nakenfotograferingen til Spencer Tunick, gjør de det intet mindre enn helt splitter naken. En stakkars naken mann har forvillet seg bort. Han har hørt snakk om nakenfotograferingen på moloen, og piler avsted. Et av kveldens drøyeste innslag er også et som får publikum til å brøle av latter. Revygjengen skal ha applaus for å tørre å dra det så langt. 

 Det har stormet rundt Svartisen - og isbitene som skal hentes ut derfra. Det gjøres et morsomt poeng av den nye fylkesmannen, som mener at man skal drikke med stil. «Snu mens du kan» er skuespillernes råd, som bidrar til unison latter hos publikum. 

Så kommer kveldens hittil morsomste sketsj, som er underholdende fra første sekund. Når en dame skal kjøpe seg nytørketrommel blir det et evig kaos, hvor hun blir tilbudt alt fra medlemsrabatt, forsikring og tilbud. Publikum ler igjen og igjen. Den stakkars dama får nok, og ender opp med et usselt tørkestativ. Spesielt sterkt denne kvelden er sketsjene som ikke nødvendigvis har en lokal vri, som denne.

 Og det er nettopp en slik sketsj som også følger etter. Når gamle og ensomme Greger får besøk, trekkes det plutselig frem en hagle. Det viser revyens løse humor, som er akkurat passe drøy. Selv i øyeblikkene hvor det ikke sies et ord, humrer publikum, og skuespillerne makter å vise hvor morsomme de er også der de ikke har en vits å fortelle. 

Gjennom forestillingen har både skuespillerne og musikalsk leder Mikael Rönnberg stålkontroll. Kun ved et tilfelle mister én av revyartistene teksten, og med god hjelp er han raskt tilbake og gjennomfører resten av sketsjen med glans. Det er godt gjort, og gir pluss i boka. 

Så blir pysete østlendinger harselert med. Mens det på Østlandet er krisetilstander fordi det regner, blåser de nesten bort i Finnmark – men stormen har de ikke sett noe til. En av kveldens morsomste sketsjer! 

 Andre akt av forestilling har en hysterisk åpning med to slitsomme vepser, etterfulgt av sketsjer om både organdonasjon, overvåking, russefeiring og ikke minst Danny Hayes. 

Asylrevyen og Skøy briljerer på ett punkt - de får publikum til å le umiddelbart. Humoren er på visse punkter drøy, det er nettopp det som gjør revyen så bra som den er. 

Den drøyeste - og absolutt morsomste sketsjen kommer helt på slutten av forestilingen, når statsminister Erna Solberg skal holde sin tale. Det er konstant latter fra start til slutt, og det er åpenbart at den drøye humoren slår an. Med seksuelt frustrerte politikere som vil ligge, og Per Sandberg som trenger ny mobil, er kvelden komplett. Dette nummeret er kirsebæret på kremen. 

Alle kan gjøre feil, sier Erna – men her har Asylrevyen og Skøy absolutt ikke har gjort noe feil. 

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.