Kjetil Knutsen. Foto: Per-Inge Johnsen

– Det er kun sportslige vurderinger som ligger bak

Skrevet av Sindre Kolberg
05.08.2018 22:28 - OPPDATERT 06.08.2018 06:30

Glimt-treneren svarte på uttalelsene fra sin egen spiller etter stortapet mot Strømsgodset.

Det ble sjokkartet stemning over hele fotball-Norge da Trond Olsen ga Kjetil Knutsen og resten av ledelsen i Bodø/Glimt det glatte lag på direktesendt TV i ettermiddag.

34-åringen var veid og funnet for lett for gultrøyenes kamptropp mot Strømsgodset, og så heller lagkameratene tape 0-4 i Drammen som gjest i TV2s FotballXtra. Der fortalte Olsen åpenhjertig om at han har fått beskjed om å forlate klubben.

– Jeg ble avskilta av klubben på torsdagskvelden og fortalt at jeg neppe kommr til å være med i noen kamptropp utover høsten, var noe av det Olsen sa.

Etter kampen uttalte Glimt-trener Kjetil Knutsen seg om saken. Der slo han fast at vrakingen av klubbens mest meritterte spiller kun skyldtes sportslige vurderinger:

– Det går på de kantene vi har bestemt oss for å satse på, og de som kommer bak som er unge gutter og som klubben har bestemt seg for å gi muligheten hvis de skal ta steget, sa han til TV 2.

Videre ytret han et ønske om å holde dialogen mellom klubb og spiller internt, men svarte følgende på spørsmål om Olsen hadde grunn til å føle seg urettferdig behandlet:

– Det er det kun han som kan svare på. Vi prøver å være ærlig i forhold til de strategier og planer vi har både på kort og lang sikt. Trond får ikke kontrakt i 2019. Det har vi formidlet til ham. Vi har veldig respekt for den jobben han har gjort i Bodø/Glimt over lang tid. Vi har gitt ham en mulighet ved at klubben ikke vil stille seg i veien for ham om han ønsker å spille for en annen klubb i 2018. Vi har vært ærlige og fortalt tingene som de er, og så forstår jeg selvfølgelig at han er skuffet over det, men sånn er fotballen.

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.