Dødt løp i kampen om seriemesterskapet

Av Egil Rogstad
12.09.2017 17:52 - OPPDATERT 05.01.2018 20:00

Etter fire mål og et rødt kort ble det uavgjort i toppkampen mellom serieleder Glimt og serietoer Start.

Start - Bodø/Glimt 2-2 (1-0) 

Det ble til slutt dødt løp mellom serieleder Bodø/Glimt og nærmeste etterfølger Start da lagene møttes til toppkamp i Kristiansand. 

Hjemmelaget ledet 1-0 til pause etter en tannløs og svak omgang av Glimt, men serielederen slo tilbake og snudde kampen i andreomgang etter en frisparkperle av Martin Bjørnbak og en god avslutning av toppscorer Kristian Fardal Opseth. 

Sørlendingene nektet imidlertid å gi opp håpet om seriegull, og sju minutter før slutt headet Kristjan Finnbogason inn utligningen. 

Enda mer dramatisk ble det da Damion Lowe fikk sitt andre gule kort på tampen av kampen, men Glimt klarte ikke å utnytte overtallet sitt i de gjenstående fire tilleggsminuttene, og endte toppkampen med ett poeng til hvert av lagene. 

Fra vondt til verre 

Bodø/Glimt har etter manges mening spilt under pari i de siste to kampene, og laget kom også dårlig ut etter avspark i Kristiansand. 

De helgule hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper, men Start-spissen Steffen Lie Skålevik brukte bare ti minutter på å ende den statistikken. Etter flott veggspill med lagkamerat Adnan Hadzic avsluttet spissen nydelig oppe i lengste hjørne, og dermed var marerittstarten et faktum for Glimt. 

Ulrik Saltnes skulle likevel snart få sjansen til å skaffe balanse i regnskapet igjen da han alene med keeper ble felt, og dommer pekte kontant på straffemerket. Saltnes gikk selv fram for å ta straffesparket, men forsøket var svakt og keeper Håkon Opdal kunne redde enkelt. 

Etter et innholdsrikt åpningskvarter jevnet kampen seg så ut, uten at noen av lagene klarte å skape noe særlig foran motstandermålet. Til det var presisjonen alt for dårlig, og Trond Olsen var slett ingen fornøyd mann etter en svak førsteomgang. 

– Vi er ikke fornøyd med måten vi åpner kampen på. Vi er nødt til å ta mulighetene våre bedre, vi får flere av de, men vi kaster dem bort, var kapteinens dom. 

Dødt løp i toppen 

Trond Olsen var nære ved å gi Bodø/Glimt en drømmestart på andreomgang da han allerede etter et par minutters spill kom alene gjennom og fikk avsluttet fra skrått hold, men keeper Håkon Opdal fikk slått mesterlig til corner. 

Verre ble det for Opdal da Glimt fikk tildelt frispark på omtrent 30 meters hold ti minutter senere. Martin Bjørnbak avgjorde det motsatte oppgjøret tidligere i vår med en nydelig frisparkperle helt på tampen av kampen, og dermed visste sørlendingene akkurat hva som ventet dem. Likevel klarte de ikke å gjøre noe for å demme opp for storslegga fra Helgeland, og ballen føk som et prosjektil ned i lengste hjørne, og dermed var lagene like langt igjen. 

Etter scoringen falt kvaliteten i kampen, og det florerte med feilpasninger og enkle feil på Sør Arena. Ti minutter før slutt var likevel toppscorer Kristian Fardal Opseth dødelig effektiv da sjansen bød seg etter en kontring. Et innlegg fra Erlend Dahl Reitan traff til slutt Opseth inne i feltet, og spissen skjøt kontant inn sitt 19. seriemål for sesongen. 

Hjemmelaget nektet imidlertid å gi opp kampen om seriemesterskapet, og fire minutter etter at Glimt hadde snudd kampen var lagene like langt igjen. Et flott innlegg av Rolf Daniel Vikstøl traff islendingen Kristjan Finnbogason, som slo Marius Lode i lufta og stanget inn utligningen. 

Mer dramatisk ble det da Starts Damion Lowe fikk sitt andre gule kort i kampen etter en felling av Emil Jonassen, men til tross for at Fardal Opseth fikk to gode muligheter på tampen til å avgjøre, ble det ikke flere mål i toppoppgjøret. 

– Jeg føler at vi har god kontroll. De har to skudd på mål, og dessverre for oss er det to veldig gode skudd. 2-2 er et greit resultat og det er viktig poeng for oss, oppsummerer trener Aasmund Bjørkan etter kampslutt.

mpen direkte fra kl. 19.00. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.