Bokam er ett av lagene som kan avgjøre gullkampen i årets Bodø Nu-liga. Foto: Preben Hunstad

Det hardner til i Bodø Nu-ligaen – seks lag kjemper om gullet!

Skrevet av Sindre Kolberg
09.09.2019 10:00 - OPPDATERT 09.09.2019 11:33

Innspurten på sesongen blir særdeles spennende.

Årets utgave av Bodø Nu-ligaen nærmer seg slutten. En sesong tettpakket med dramatikk og spenning har endt opp i en gullkamp som trolig vil vare helt inn.

Bare se på denne ekstremt jevne tabellen:

*Hi-Fi Klubben fører an i tet med nitten poeng på syv kamper. Laget tok en ekstremt viktig seier mot BOSI i forrige runde. Det kan ha vært seieren som sikret seriegullet. Har imidlertid tre tøffe kamper mot BK Bil (9.9) Mowi (16.9) og Bokam (23.9) igjen å spille.

*BK Bil har kun to kamper igjen å spille, og må sies å ha levert en svært god sesong. Den kan bli ytterligere forbedret om man slår Hi-Fi Klubben i kveldens oppgjør. Båden den og siste kamp mot BOSI (16.9) blir avgjørende for plasseringen til slutt.

*BOSI har kommet som en rakett på slutten av sesongen, og fikk sitt første poengtap etter syv spilte kamper mot Hi-Fi Klubben sist. Det kan, paradoksalt nok, ha vært nok til å frata dem seriegullet. Har fire kamper igjen, og er store favoritter både mot Simonsen Maskin (9.9) og Coopers (10.09), men får det tøffere mot BK Bil (16.9) og Lærerne (17.9).

*Bokam har overrasket stort med å gå på tre leie tap mot Mowi, BK Bil og BOSI. Forhåndsfavorittene har igjen kamper mot Simonsen Maskin (16.9) og Hi-Fi Klubben (23.9). De må vinnes for å holde liv i gulldrømmen.

*Lærerne er en annen forhåndsfavoritt som har fått det tøffere enn ventet. Er trolig for langt bak til at gull er realistisk å drømme om, men har to nøkkelkamper mot Coopers (16.9) og Bosi (17.9) som kan bli avgjørende i gullkampen. Tungt lag å spille mot når spillerne har dagen.

*Mowi er jokeren i Bodø Nu-ligaens kortstokk. Møtet med Hi-Fi Klubben (16.9) blir ekstremt avgjørende for begge lag. Det er en match begge helst bør vinne. Er storfavoritt i sine to andre gjenstående kamper mot NOBL (9.9) og Inglorius Bastards (17.9).

[annonse]
Bodø Nu streamer en rekke kamper fra de to siste rundene. Kveldens kamper utgår på grunn av kommunevalget. Her kan du se hvilke matcher vi viser videre i september:

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.