Bokam er ett av lagene som kan avgjøre gullkampen i årets Bodø Nu-liga. Foto: Preben Hunstad

Det hardner til i Bodø Nu-ligaen – seks lag kjemper om gullet!

Skrevet av Sindre Kolberg
09.09.2019 10:00 - OPPDATERT 09.09.2019 11:33

Innspurten på sesongen blir særdeles spennende.

Årets utgave av Bodø Nu-ligaen nærmer seg slutten. En sesong tettpakket med dramatikk og spenning har endt opp i en gullkamp som trolig vil vare helt inn.

Bare se på denne ekstremt jevne tabellen:

*Hi-Fi Klubben fører an i tet med nitten poeng på syv kamper. Laget tok en ekstremt viktig seier mot BOSI i forrige runde. Det kan ha vært seieren som sikret seriegullet. Har imidlertid tre tøffe kamper mot BK Bil (9.9) Mowi (16.9) og Bokam (23.9) igjen å spille.

*BK Bil har kun to kamper igjen å spille, og må sies å ha levert en svært god sesong. Den kan bli ytterligere forbedret om man slår Hi-Fi Klubben i kveldens oppgjør. Båden den og siste kamp mot BOSI (16.9) blir avgjørende for plasseringen til slutt.

*BOSI har kommet som en rakett på slutten av sesongen, og fikk sitt første poengtap etter syv spilte kamper mot Hi-Fi Klubben sist. Det kan, paradoksalt nok, ha vært nok til å frata dem seriegullet. Har fire kamper igjen, og er store favoritter både mot Simonsen Maskin (9.9) og Coopers (10.09), men får det tøffere mot BK Bil (16.9) og Lærerne (17.9).

*Bokam har overrasket stort med å gå på tre leie tap mot Mowi, BK Bil og BOSI. Forhåndsfavorittene har igjen kamper mot Simonsen Maskin (16.9) og Hi-Fi Klubben (23.9). De må vinnes for å holde liv i gulldrømmen.

*Lærerne er en annen forhåndsfavoritt som har fått det tøffere enn ventet. Er trolig for langt bak til at gull er realistisk å drømme om, men har to nøkkelkamper mot Coopers (16.9) og Bosi (17.9) som kan bli avgjørende i gullkampen. Tungt lag å spille mot når spillerne har dagen.

*Mowi er jokeren i Bodø Nu-ligaens kortstokk. Møtet med Hi-Fi Klubben (16.9) blir ekstremt avgjørende for begge lag. Det er en match begge helst bør vinne. Er storfavoritt i sine to andre gjenstående kamper mot NOBL (9.9) og Inglorius Bastards (17.9).

Bodø Nu streamer en rekke kamper fra de to siste rundene. Kveldens kamper utgår på grunn av kommunevalget. Her kan du se hvilke matcher vi viser videre i september:

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.