Trond Olsens opptreden på FotballXtra har skapt bølger i og rundt Glimt. Foto: Per-Inge Johnsen

– Høres mer ut som noe fra et Boing-blad enn fra norsk toppfotball

KOMMENTAR: Redaktør Markus André Jensen om sirkuset i Glimt, en uprofesjonell klubblegende og uverdighet.

Ja, hvor skal man begynne?

Bodø/Glimts mest erfarne spiller, den kanskje mest prominente spiller uten etternavnet Berg på denne siden av 2000-tallet, går til frontalangrep på trenerduoen direkte på TV 2, i beste sendetid.

Det høres mer ut som noe fra et Boing-blad enn fra norsk toppfotball; å se Olsens uttalelser på FotballXtra var rett og slett surrealistisk.

UPROFT - MEN...

Hva i alle dager driver en klubblegende til å opptre slik?

For å ta det åpenbare først: Det er selvsagt uprofesjonelt og uakseptabelt av Trond Olsen. Uansett hvor skuffet han måtte være, eller hvor dårlig behandlet han føler seg, så kommer det ingenting godt ut av det han gjorde i går kveld.

Snarere vil det nok få en og annen klubbleder som måtte være interessert i veteranens signatur til å tenke seg om én gang til.

Men at det ligger mer bak Olsens mytteri enn det faktum at han er ferdig i klubben etter årets sesong, er åpenbart.

SPORTSLIG VURDERING

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Forholdet til Kjetil Knutsen har skrantet lenge. Forholdet til Aasmund Bjørkan er ikke blitt bedre i takt med mindre og mindre spilletid, det heller. 

Det har ligget misnøye og murret under overflaten hele sesongen. Glimt-ledelsen har ikke ønsket å ha Trond Olsen med videre etter sesongen, en vurdering som sportslig sett definitivt kan forsvares.

Selv om ingen av de øvrige kantspillerne i helgult har levert fryktinngytende saker, er det klokt å satse på unge talenter som Evjen og Hauge, sammen med spillere som Zinckernagel og Layouni.

Alle fire har større oppside enn Olsen på sikt.

Men når man reiser til Drammen for å møte Strømsgodset borte med 17 mann, da er det til å forstå at Glimt-veteranen reagerer.

Hvis Trond Olsens versjon av saken stemmer, handler den beslutningen om at han ikke ville takke ja til en klubb som ønsket å hente ham på torsdag, men heller bli værende i Bodø for å bidra ut kontraktstiden. 

Men, forutsatt at Olsens versjon stemmer; det ville ikke Kjetil Knutsen ha noe av.

MEDIESTORM

Er det så viktig å signalisere at han er uønsket, at man heller reiser med en innbytter mindre til en tøff bortekamp enn å ta ham med? Er det  utrolig avgjørende å dytte ham ut døra med begge hender, så fort som mulig, heller enn å behandle ham som et fullverdig medlem av a-stallen ut året?

Uansett hva som faktisk ligger bak, så er uansett sluttresultatet pinlig både for Bodø/Glimt, trenerduoen og Trond Olsen.

Og hvis sistnevntes versjon av saken er i nærheten av riktig, så er behandlingen av ham direkte uverdig.

Nå er det vanskelig å se for seg en annen løsning enn at Glimts nummer 30 finner seg en ny klubb før overgangsvinduet stenger, og at de to partene skilles som uvenner. 

I så fall har Bodø/Glimt på sett og vis fått det de ville. I tillegg til en mediestorm fra h*****e. 

PS: Den ene gode nyheten for Kjetil Knutsen og Aasmund Bjørkan i hele denne saken, er at ingen snakket om den grufulle prestasjonen mot Strømsgodset. For de som er opptatt av det som skjedde  banen i går, så ikke Bodø/Glimt ut som et lag som ikke har bruk for en erfaren fyr med nese for scoringer og assists.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.