Fra venstre: Styreleder Inge Henning Andersen i Bodø/Glimt, daglig leder Frode Thomassen, Danny Hayes, markedsleder Jannike Ramsvik, Simon Flack og leder for økonomi- og administrasjon i Bodø/Glimt Svein Tore Hansen da avtalen med Geddes Lab ble signert. Foto: Bodø/Glimt

– Det kom ingenting inn i går, og det hadde vi for så vidt ikke ventet heller

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen
03.01.2019 10:35 - OPPDATERT 03.01.2019 13:32

Avtalen mellom Geddes Labs og Bodø/Glimt ble kalt tidenes sponsoravtale. Men pengene, som skulle vært på konto 2. januar, kom aldri.

Avtalen mellom fotballklubben og det amerikanske selskapet, med Danny Hayes i spissen, skulle sikre Bodø/Glimt ti millioner kroner i 2018, og inneholdt intensjoner om et ti år langt samarbeid. 

Hayes lovet at pengene skulle være på konto 2. januar i år. Men pengene kom aldri, skriver NRK. 

– Det kom ingenting inn i går, og det hadde vi for så vidt ikke ventet heller ut ifra situasjonen, sier styreleder i Bodø/Glimt, Inge Henning Andersen.

Til NRK sier Andersen at de hadde et håp om at pengene skulle komme, men at håpet svant hen i løpet av høsten. En omfattende mediedekning sist høst kunne avsløre at pengene investoren Hayes, sammen med stiftelsen Harvester Trust, ville investere i Bodø med, aldri fantes. 

Planen til Hayes var blant annet å sponse Glimt med lånte penger. 

Styreleder Andersen understreker at dette ikke er penger Bodø/Glimt har budsjettert med, og han omtaler sponsoravtalen som «en mulighet som forsvinner», skriver NRK. Han mener ikke saken er pinlig. 

– På ingen som helst måte. Vi så en mulighet her, og Glimt er i en situasjon som gjør at vi må snu alle steiner når muligheter dukker opp. Vi jobber fortsatt positivt mot nasjonale og internasjonale aktører, og tror det kan dukke opp nye muligheter i forbindelse med Ny By – Ny Flyplass-prosjektet.

Daglig leder i klubben, Frode Thomassen, ønsket ikke å kommentere saken. 

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.