Foto: Sebastian Faugstad

Det nyetablerte fotballaget til FC Hulløy skal for første gang i aksjon fredag: –⁠ Vi er alltid offensive

Fredag skal FC Hulløys nyetablerte fotballag i aksjon for aller første gang etter reetableringen. Da møter de Saltdalskameratene på Mørkved, og Bodø Nu streamer kampen.


Bodø Nu direktesender oppgjøret mellom FC Hulløy og Saltdalskameratene live klokken 19:00 fredag. 

– Det største fokuset for oss etter vi startet helt fra scratch har vært å bygge opp en helt ny spillergruppe, forteller daglig leder i FC Hulløy, Arne Skoglund. 

Sist FC Hulløy hadde fotballag var i 2014, og om historien gjentar seg selv har Hulløy mye godt i vente. 

– Vi la ned fotballaget i september 2014, etter å ha hatt det gående siden 2011. Den gangen rykket vi opp fra femte divisjon på første forsøk, også hadde vi tre år i fjerde divisjon. Da vi la ned laget var det en del som ikke var helt fornøyde, og mente at vi hadde rykket opp til tredje om vi hadde holdt på laget, forteller han. 

– Vi har en viss formening 

Det nyetablerte laget er helt i startfasen, og har kun holdt på med trening i en måneds tid, som er en kortere oppkjøring end det resten av lagene i ligaen har hatt mulighet til.

– Vi vet ikke helt hvor vi står enda, men vi har en viss formening om hvilken type spillere vi har og at det ligger kvalitet i laget. I sesongens første kamp på fredag møter vi Saltdalskameratene, som har trent godt hele vinteren og som over lengre tid har gode relasjoner mens vi har hatt en av Nordlands korteste sesongoppkjøringer.

Han forteller at morgendagens motstandere stiller med et yngre lag enn Hulløy, og at det kan vært til Hulløys fordel. 

– Vi møter et yngre lag enn oss, mens vi har en god blanding mellom folk som er født i 2002 og helt opp til å være 37 år gammel, med en hovedvekt på spillere som er rundt 23 år gamle. 

Det er et helt nyetablert lag som skal stille på Mørkved fredag, og det har ikke bare vært lett å få på plass stallen i forkant av sesongstarten. 

– Får se om man skulle gitt seg når leken var god eller om jeg kan overraske

– Det er sytten nye spillere, hvor en kommer med fly og kun rekker andre omgang. I tillegg til det er vi enda på keeperjakt. 

Løsningen på keeperplass fredag blir at sjefen selv stiller i bakerste rekke for de sortkledde fra Bodø. 

– Planen var ikke at jeg skulle stå i mål, men det ble løsningen. Jeg la opp i 2015 og har vel hatt dusin fotballtreninger siden den gang, jeg var ikke fremmed for å trene å komme meg i form. 

Han forteller at keeperjakten fortsetter 

– Vi kommer til å fortsette å jakte på keepersiden, vi må uansett ha to keepere og status per nå er at jeg er 46 år gammel og skal stille fra start på fredag. 

– Jeg følte at slutten på min karriere da jeg la opp i 2015 egentlig var mine beste år på en fotballbane, så vi får se om jeg skulle gitt meg når leken var god eller om jeg kan overraske, forteller den daglige lederen. 

Kapteinvalget falt naturlig

Når man starter på fotballsider må man også ha kaptein, og hvem denne æren falt til var helt naturlig for Hulløy, nemlig Adrian Skindlo som også er kaptein på Futsal-laget. 

– I løpet av de ti årene vi har drevet med Futsal er han den beste kapteinen vi kunne hatt, og den beste kapteinen som det er mulig å få. Han har fått mye skryt for holdningen, spillet sitt og innstillingen hans tidligere og han fortjener all rosen han har fått. Valget falt helt naturlig siden han er så godt sportslig, forteller Skoglund. 

– Han skal være så bra på dette nivået, og skal kunne dra med seg de andre spillerne så godt at vi tror, og håper han leverer varene i femte divisjon, forteller Skoglund. 

Vil rykke opp 

På hva ambisjonene for årets sesong er er Skoglund klar, de vil rykke opp. 

– Vi har tidligere vært så kjepphøye at vi har sagt at vi skal rykke opp. Vi kommer absolutt til å få kamp om det, det er det ingen tvil om. Men vi er alltid offensive. Vi ønsker å skape god kultur, utvikle oss godt og å trene tre ganger i uken. Det er flere lag i ligaen som har svært gode fotballspillere, så det kommer på ingen måte til å bli en «walk in the park». 

– Om vi skal lykkes med å få flere spillere tilbake til klubben som ønsker å spille både futsal og fotball ville vi vært veldig tjent med å rykke opp, det er ikke noe vi skriker etter men det er ikke tvil om at vi gjerne hadde endt sesongen med opprykk. 

Han forteller videre at de ikke enda har helt kontroll på de andre lagene i ligaen, og hvordan nivået hos de er og at det er vanskelig å stadfeste at de forventer ett opprykk da, men troen er der. 

– Vi burde iallfall ikke være helt bortevekk. Det kan være at jeg stikker innom og ser litt på Røst mot Kråkegull i kveld for å få en ide om nivået der, men utover det vet vi ikke så mye så tidlig i sesongen, avslutter Skoglund. 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Lokalfotball