Dette bildet er et bevis på Arbeiderpartiets svik mot alle som har kjempet mot Covid-19. På skrivepulten ser vi tomme ølbokser, og i søpla ligger en tom vindunk og spritflasker. Foto: Ola Helness/NRK Nordland/Andreas Sandnes Olsen

«Dette bildet beviser Arbeiderpartiets svik i kampen mot korona»

Mandag kunne NRK Nordland avsløre at Ap-toppene samlet seg til nachspiel på en hotellsuite på Scandic Havet i Bodø, etter at partiet hadde avsluttet årsmøtet med påfølgende middag.

Med i følget var Arbeiderpartiets nestleder Bjørnar Skjæran. I tillegg var blant andre Mona Nilsen, Øystein Mathisen, og Tor Arne Bell Ljunggren. Alle de tre sistnevnte med sentrale roller i Arbeiderpartiet Nordland. Totalt skal det ha vært åtte stykker på festen. 

Nyheten slo ned som en bombe, ikke bare i Bodø, men også på nasjonalt nivå. Saken har vært omtalt i de aller største avisene i Norge, og det med rette. For dette er intet annet enn et svik mot absolutt alle som har ofret sitt normale liv under koronapandemien. 

Dette er et svik mot fedre som ikke får være med på fødsel. Mot barn som ble utestengt fra skole og idrett. Sykepleiere, leger og andre helsearbeidere. Det er et svik mot eldre som ikke har fått klemme sin familie på månedsvis. Dette er et svik mot folk som har mistet livet til Covid-19, og som ikke fikk ta sitt siste farvel med sine nærmeste.

Det er liten tvil om at festen var planlagt på forhånd. Foto: Ola Helness/NRK Nordland

Dere har også sviktet butikkeiere, restauranteiere, bartendere, servitører, taxisjåfører, piloter. Ja, lista er enormt lang over folk som har ofret noe for å få slutt på pandemien. Grasrota ved Einar Gerhardsen snur seg i grava, og jeg vil helst ikke tenke på hvordan ordfører Ida Pinnerød har det, som kort tid før nachspielet innførte de strengeste restriksjonene man har opplevd i etterkrigstida i Bodø. 

For dette var en planlagt fest. Det var ingen glipp, Bjørnar Skjæran. Dere visste mange timer i forveien at dere skulle samles på et av hotellets mest fasjonable rom, hvor dere skulle kose dere sammen med vin og øl.

Det var handlet inn både øl og vin fra Vinmonopolet til denne festen. Alle bevisene sto igjen på hotellrommet, viser bildene som NRK Nordland har publisert.  Det var en fest som ble gjennomført med overlegg.

Da nytter det ikke å legge seg flat Bjørnar Skjæran, for at du deltok på festen. Du skulle satt en stopper for hele greia lenge før. Du skulle satt en stopper for festen allerede før deltakerne gikk på Vinmonopolet. 

[annonse]
Det eneste befriende jeg ser som kommer ut av det her, er at politiet har åpnet etterforskning. Jeg håper det ender med en sviende bot, og kanskje en tur i Forliksrådet for de høye herrer og kvinner i Arbeiderpartiet. Det hadde vært på sin plass. Dette er både flaut og pinlig for partiet. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.