– Nå skal vi feire og snakke om hva huset og plassen kan bli for byen, sier stedsutvikler Moa Björnson og daglig leder Håvard Engseth i Molobyen. Foto: Christine Karijord

Her har dørene vært stengt i mange år - men nå skal folket få slippe til igjen

Fredag 24. juni klokken 16.00 åpner Bispegården dørene som første steg mot å bli et samlingspunkt for Bodø.

 – Dette er et hus som har stått lukket lenge. Den forrige biskopen var den siste som bodde her, sier stedsutvikler Moa Björnson i Molobyen.

Derfor inviteres nå byens befolkning til åpningsmarkering, en åpen og hjertelig innflytterfest for å se hagen, se bygget og samtidig få et innblikk i videre utvikling av plassen.

Tidligere biskop Tor B. Jørgensen kommer til åpningen av huset for å fortelle om hva Bispegården en gang har vært.

–  Så skal vi fortelle og feire hva både huset og plassen kan bli for byen, og ikke minst videre i utviklingen av Molobyen, sier Björnson i en pressemelding.

Musiker fra Ukraina

På formiddagen arrangeres det leker for barn med dyrking i bispehagen i samarbeid med Dyrka Lokalt og Breivika kulturbarnehage. Barnas program med is, dyrking i hagen og leker starter klokken 14.00.

Fra klokken 16.00 til 19.00 blir det åpent hus og hage med scenesamtaler, musikkinnslag, mingle-mat og drikke.  
 
– Vi skal arrangere scenesamtaler med blant annet Tor B. Jørgensen og vi skal dele framtidstanker med forskjellige folk som har vært involvert i ulike prosesser i Molobyen. Så har vi musikk fra en av de ukrainske musikerne som kom hit til Bodø og Molobyen i mai, som også skal fortelle litt om hvordan det er å komme fra Ukraina og hit, forteller Björnson.  

En strategi fra dag én

At Bispegården fra 1970-tallet skal bestå, men utvikles videre, har vært del av Moloby-strategien fra første dag.  

– Strategien har hele veien vært at Bispegården skal ha en funksjon som omfavner allmennheten. Faktisk var tanken om at Bispegården kunne ha en slik funksjon med fra første dag i utviklingsprosessen av bydelen. Og det er testing av denne visjonen vi nå gjør med å først etablere Molobyen utvikling med kontorer i andre etasje, for så å åpne opp for bruk av førsteetasjen som et mer fleksibelt areal for flerbruk, sier daglig leder Håvard Engseth i Molobyen.   
 
Han mener mulighetene er mange, og at fredagens innflytterfest handler om å vise fram et bygg som er relativt formbart.

– Dermed kan folk komme inn og ha forslag om hva som kan skje her videre. Vi er åpne for ideer allerede på fredag, og vi setter ingen faste rammer, sier Engseth.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.