Finn.no

Dette søker folk i Nordland mest etter på Finn


Torget på Finn.no har hatt en økning på nesten ni prosent i antall besøk fra i fjor, som allerede var et rekordår. Hva folk har søkt mest etter varierer fra fylke til fylke, og inneholder alt fra Lego til ved og hund.

Se topplisten for Nordland nederst i saken. 

De mest populære kategoriene, som sier noe om hva vi ønsker å kjøpe brukt, er møbler og interiør, klær og tilbehør, ting til hagen samt elektronikk, forteller Finns bruktmarkedekspert Kathrine Opshaug Bakke.

– Stigmaet rundt det å handle brukt er på vei til å forsvinne. Tidligere var det unge miljøbevisste som handlet brukt, men stadig  flere hiver seg på trenden. Aldersgrupper der det tidligere ikke har vært vanlig å tenke brukt før nytt, velger nå i større grad å kjøpe brukt, sier Bakke.

Variasjoner mellom fylkene

Søk etter sofa er en gjenganger uansett hvor i landet du bor. Dette søkeordet ligger i toppsjiktet år etter år. 

Kommode og sykkel er andre varer som alltid er på topplisten, men nesten hvert år kommer det inn nye ord på topplisten som en effekt av hva som skjer ellers i samfunnet. 

Ifølge Bakke kan man også se at det er flere i Oslo som søker etter Rolex og flere i nord som har behov for turklær. 

– I år har hund kommet inn på topplisten for hele landet. Vi har sett en stor interesse for søk etter hund siden pandemien startet i 2020. I Nordland er dette det mest brukte søkeordet i år, sier Bakke og legger til: 

– Vi ser en del andre interessante variasjoner fra fylke til fylke. For eksempel er vedmaskin på sjetteplass i Innlandet, mens Lego er så populært at ordet ligger på søketoppen i Rogaland og Vestland. 

Søkeordet «gis bort» inn på topplisten

Nytt av året er at søkeordet «gis bort» har kommet mye høyere på listen enn tidligere i nesten alle fylker. Årsaken til dette kan ifølge Bakke være at flere ser etter ting som er gratis grunnet høyere levekostnader. 

Funnene som Finn gjorde i årets undersøkelse om brukernes holdning til brukte julegaver, viste også at folk var mer positive til å gi og få noe brukt i julegave i år. 

– Det er naturlig å tro at interessen for å handle brukt, men også å lete etter ting som gis bort har med økte levekostnader å gjøre. På landsoversikten er søkeordet «gis bort» på andreplass, noe som er langt høyere enn tidligere, sier Bakke.


Dette søkte folk i Nordland mest på i år: 

  1. Hund
  2. Sofa
  3. Bodø
  4. Sykkel
  5. Narvik
  6. iPhone
  7. Nordlandsbunad
  8. Norrøna
  9. Omplassering hund
  10. Snøfreser

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.