Bodø var kledd i snø søndag 2. mai. Til uka blir det noe bedre vær - men ikke så mye varmere. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Dette synet møtte bodøværingene søndag: – Voldsomt

Skrevet av Andreas Sandnes Olsen
02.05.2021 14:10

Vi teller 2. mai, det er langt utpå våren, men Bodø var likevel kledd i snø denne søndagen.

Om det ikke kom overraskende på for meteorologene, klødde de seg i alle fall litt i hodet.

– Jeg tenker i alle fall at det er voldsomt så langvarig de kalde luftmassene skulle dominere, men når det er sagt er været uregjerlig. Man har litt uflaks noen ganger, og kan ha kalde luftmasser i lang periode. Det kommer man til å ha en periode framover, sier vakthavende meteorolog Sjur Wergeland ved Meteorologisk institutt i Tromsø. 

Men mandag kan det bli noe bedre. 

– En helt annen værtype. Fram til nå har det vært snø fra havet i forbindelse med pålandsvind. Om ikke lenge, i løpet av morgendagen blir det mer østlig vind. Og østlig vind er jo en godværsetning på denne tida av året, sier Wergeland. 

Usikkert

Det noe bedre været er beregnet å vare fram til fredag, men det vil kun være varmt i sola. For temperaturen er beregnet å ligge mellom seks og sju grader. 

– Det er kanskje litt mer usikkert en periode tirsdag. Men i det store og hele er det østavind, og ut mot fjorden er det nok kanskje en frisk bris til liten kuling i perioder, men østavinden er veldig tørr og det vil ikke bli noen nedbør av betydning. Et varierende skydekke lange perioder med pent vær. 

Varme dager ikke rundt hjørnet

Det mange nok undrer seg over er når man kan håpe på såpass varme temperaturer at det kan begynne å minne om at det er sen vår. 

– Ser ikke ut som det er like rundt hjørnet i alle fall. Ikke denne uka eller til helga. Og slik det ser ut nå - ikke til starten av neste uke heller. Det vil ikke bli sommerlig, da må du i så fall langt sørover i Europa for å finne skikkelige varmluftsmasser. Om man ikke får hjelp av sola blir det kjølig, avslutter meteorolog Wergeland. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.