Assistenttrener Morten Kalvenes. Foto:Per-Inge Johnsen

Derfor er Glimt bedre i Europa enn Norge, ifølge Kjetils assistent

Bodø/Glimt har sparket godt fra seg i europacupspill i år, men i Eliteserien har det gått tråere. Glimt-assistent Morten Kalvenes mener å ha svaret på hvorfor.


 – Vi har støttet oss på det samme spillkonseptet som klubben hadde gjennombrudd med i 2019, men i hjemlig liga i år er vi blitt utfordret på en annen måte og tatt 100 prosent på alvor, sier han.

Kalvenes legger til at det har vært utfordrende og krevende, men også en inspirerende og lærerrik prosess.

– Jeg føler vi etter hvert har funnet retning på hvordan vi kan løse det i Eliteserien, mens vi i Europa har kunnet støtte oss på det vi gjorde i løpet av hele fjorårssesongen.

Bodø/Glimt kom helt til kvartfinalen i conferenceligaen forrige sesong, men røk der ut for José Mourinhos Roma. I år har Kjetil Knutsens menn gjort det godt på et enda høyere nivå i en tøff europaligagruppe med Arsenal og PSV Eindhoven som de største hindrene.

Glimt ligger som treer i gruppa før de to siste kampene, men avansement er fullt mulig.

– Kan det skyldes at europeiske klubber ikke har knekt koden som lag i Eliteserien? 

– Ja, og kanskje man i mye større grad i Europa møter lag som har som mål om å ville dominere deg. I Eliteserien vil lag i mange sammenhenger akseptere et mye lavere ballinnehav enn i mange andre kamper, sier Kalvenes.

– De aksepterer kanskje utelukkende å forsvare seg og plukke opp restene. Det har vi ikke opplevd i Europa, tilføyer han.

Torsdagens europaligakamp mellom Zürich og Bodø/Glimt har avspark klokken 18.45.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

glimt