Bodø kommune holder sin daglige pressebrief klokken 12:00. Foto: Sondre Skjelvik

Bodø ligger foran skjema: – Vi kan slå ned epidemien

Skrevet av Sindre Kolberg, Andreas Sandnes Olsen
25.03.2020 11:44 - OPPDATERT 25.03.2020 13:46

Det ble meldt på Bodø kommune sin pressekonferanse i dag.

15 nye er testet det siste døgnet - og en ny er bekreftet smittet i går. 

Samtidig er 3 friskmeldte, og ute av isolat. Dermed er det, slik vi meldte i går, 7 som er i isolasjon per i dag. Det sa Tord Bertinussen under pressekonferansen. 

 

GUNSTIG

– Det er veldig gunstig situasjon. Vi ligger godt an i løypa i forhold til det som ble diskutert på regjeringens pressekonferanse i går, skrøt smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen. 

– Det er nå like mange som blir friskmeldte, som får påvist infeksjon. Det er altså mulig å ha en ambisjon om å slå ned denne epidemien. Dermed er vi fornøyde så langt, la han til. 

 

– INGEN BEHØVER VÆRE REDD FOR Å TA KONTAKT MED FASTLEGENE SINE

Kai Brynjar la også til at det har blitt gjort en omstilling hos fastlegene. De tar mange konsultasjoner per video og telefon. Det har ført til effektivisering. I tillegg har de innført nye smittevernrutiner. 

[annonse]
I tillegg har de lagt til side flere mindre trengende oppgaver, slik at flere fastleger sitter med bedre kapasitet for å ta imot pasienter med symptomer. 

– Ingen behøver lengre være redd for å ta kontakt med fastlegene sine, understreket Kai Brynjar Hagen. 

 

MOTTATT 1000 SPØRSMÅL 

I tillegg fortalte ordfører Ida Pinnerød Bodø kommune mottar over 1000 spørsmål fra barn og unge. Disse vil bli besvart av et ekspertpanel kommende mandag. Seansen skal ledes av Julian Audi Johnson. 

Ikke minst understreket hun viktigheten av at folk fortsetter å overholde hytteforbudet - ikke minst de som har campingvogner. 

SE OPPTAKET FRA PRESSEKONFERANSEN HER:

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.