Disse åtte er nominert til årets bodøværing. Hvem er din favoritt? Årets Bodøværing

En av disse åtte kan bli årets bodøværing - hvem er din favoritt?

Årets åtte kandidater er klare - nå kan du stemme fram din favoritt.

I fjor var det Kjetil Knutsen som ble kåret til «Årets Bodøværing». 

Redaksjonen har valgt ut åtte forskjellige kandidater, som på hvert sitt vis har markert seg gjennom 2021.

Men, det er du som leser som har det siste ordet. Frem til 10. desember kan du stemme på din favoritt.

Gjennom den neste uka vil de åtte kandidatene presenteres i intervjuer på bodonu.no. 

Gå inn på våre Facebooksider for å stemme på din favoritt! 

Dette er de nominerte:

Nominert: Mette Schaer (35)

Mette er ansatt som sykepleier ved Furumoen sykehjem i Misvær og tillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund.

Begrunnelse: Mette har vært en stor bidragsyter og frontfigur til å synliggjøre ringvirkningene og konsekvensene ved en eventuell nedleggelse av sykehjemmet, slik det ble foreslått i budsjettforslaget fra kommunedirektøren.

Hun har stått på for bygda og synliggjort hvor viktig en slik arbeidsplass er for distriktet og bidratt sterkt til en mulig endring i forslaget om nedleggelse. Nå ser det ut til at arbeidsplassene og hjemmet kan bli reddet om det blir vedtatt i Bystyret 9.desember.

– Hva? Du tuller, utbryter Mette når Bodø Nu tar kontakt.

– Nei, vi tuller ikke. Hva tenker du om å bli nominert?

– Det er jo helt surrealistisk og veldig overraskende, men veldig moro. Den så jeg virkelig ikke komme, for jeg har jo bare gjort det jeg følte at jeg måtte gjøre i en viktig sak, svarer en glad Schaer.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Maria Edvardsen

Nominasjon Jan-Eirik Hanssen (60)

Sjefsredaktør i Avisa Nordland siden 2007, tilbake i jobb etter kreftbehandling.

Som en person i offentlighetens lys, nomineres Jan-Eirik Hanssen, sjefredaktør i Avisa Nordland for sin åpenhet og deling av erfaringer rundt sin egen kreftsykdom. En motivator og et forbilde som gir håp til andre i samme situasjon, og bruker sin plattform til å belyse temaet.

– Du verden, sier en overrasket Hanssen når Bodø Nu tar kontakt og forteller om nominasjonen. 

– Hva tenker du om å bli nominert?

– Jeg synes det er aldeles ufortjent, men veldig hyggelig.

Saken fortsetter under bildet.

Nominasjon: Morten Thoresen (24)

Norsk bryter som satte livet som toppidrettsutøver på kartet gjennom sportsdokumentaren «Hodet i klemme».

Begrunnelse: Gjennom dokumentaren «Hodet i klemme» tar de norske bryterne oss med inn i hverdagen, både på godt og vondt. I serien får man se at også toppidrettsutøvere kan ha det tøft på hjemmebane. 

– Gratulerer, Morten! Du er nominert til Årets Bodøværing. 

– Seriøst? Wow, det er utrolig kult, sier Morten på telefon fra Gran Canaria. 

– Hva synes du om å bli nominert?

– Det er fantastisk, rett og slett. Og at det er på bakgrunn av den serien, der folk får se at jeg også har følelser. Serien kan kanskje få gutter til å tørre å snakke om følelser, så det er fint at folk får øynene opp for det. At en guttunge fra Skivika i Bodø skal bli nominert til Årets Bodøværing hadde jeg aldri trodd.

[annonse]
Saken fortsetter under bildet.

Foto: Truls Naas

Nominasjon: Smittevernsteamet i Bodø kommune

Kai Brynjar Hagen er leder for smittevernsteamet, som har stått i det siden starten av 2020 da korona var på sin fremmarsj. At Bodø har kommet fra pandemien uten at det har kommet 

– Det var veldig hyggelig! Men det er viktig å få fram at dette har vært et utpreget teamarbeid. Vi kan inkludere store deler av Bodøs befolkning i dette. Jeg har selv hatt en god del kontakt med veldig mange ulike folk, institusjoner og aktiviteter og «you name it», og da får man et inntrykk av at mange er veldig opptatt av gjøre de riktige tingene. Det er en jungel av fakta og «kanskjefakta» og ikke fakta i det hele tatt, og det kan være vanskelig å orientere seg. Det er lov å ha ulike oppfatninger om disse tingene, men det har samtidig vært en velvilje hele veien.

– Du dytter all rosen over på andre, men fortjener dere kanskje litt skryt?

– Nei altså, jeg er veldig glad for en sånn oppmerksomhet rundt det. Vi har kanskje vært de som mest synlige, men jeg har lyst til å si at det er mange som ikke vært framme i offentligheten, som samtidig har gjort en kjempejobb i kulissene. Jeg er glad for at jeg har fått lov å holde på med noe som har vært så meningsfylt.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Sondre Skjelvik

Nominasjon: Gøran Aamodt

Daglig leder i Parkenfestivalen.

Med Gøran Aamodt i front har Parkenfestivalen stått for ombyggingen av den gamle svømmehallen til en konsertarena som bodøværinger har god grunn til å være stolt av. På nyåret er det knapt ei helg der Svømmehallen Scene AS ikke skal trekke kjente artister - både fra Norge og utenfor Norge. Svømmehallen er i ferd med å bli Bodøs viktigste kulturinstitusjon, takket være en god porsjon mot, og kjærlighet for kulturlivet. Et sårt tiltrengt tilbud i etterkant av en pandemi, som eksisterer mye takket være Gøran Aamodt. 

– Det er veldig hyggelig at vi anerkjennes for det vi holder på med. Dette er det mange som har jobbet med, og nominasjonen deler jeg derfor med mange. Én ting er at vi har forvandlet svømmehallen fra å være en skamplett til at bodøfolk nå trykker den til sitt bryst, som noe de er stolte av, sier Aamodt, som kan fortelle at de i utgangen av november hadde solgt rundt 12.000 billetter til konsertene som er i vente.

Saken fortsetter under bildet.

Gøran Aamodt er nominert for sitt arbeid med å stable på beina et «gamechanging» kulturtilbud for Bodø. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Nominasjon: Shirley Bottolfsen (88)

Shirley Bottolfsen er en ekte giver, og en alle i Bodø har et forhold til. Det siste året har «Den irske spurven» vært åpen om kreftdiagnosen, og ikke minst at hun ikke er redd for døden. Shirley er ikke redd for å være åpen om disse temaene, og gjør sitt for å ufarliggjøre noe som kan være skremmende for mange. 

– Nå ble jeg veldig, veldig rørt. Du gjorde dagen min. Jeg er tom for ord egentlig, men jeg føler ikke at det er fortjent. Det viktigste av alt, er at man er åpen om kreft og døden. For meg er åpenhet viktig, og å spre kjærlighet. Aldri vær redd for å si det du føler, så lenge det er sant, sier Shirley da Bodø Nu forteller henne om nominasjonen.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Truls Naas

Nominasjon: Isak Dreyer (27)

Isak Dreyer er nominert for deltagelsen på «Norges tøffeste» som han også vant. Han sjarmerte en hel nasjon med sin innstilling og mentalitet, og sin nordnorske barske holdning. Snart får vi også se ham som deltaker på «Farmen». 

– Jeg syns det er stas å bli nominert, sier 27-åringen fra Tverlandet når vi ringer ham.

Isak ble tatt med ut på tur fra han var bare noen få uker gammel, og han startet å jobbe i tidlig alder, som 16-17-åring. Først i byggebransjen, deretter tok han jobb på fiskebåt. Han tror det har vært med på å forme ham til den han er i dag. 

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Andreas Sandnes Olsen

Nominasjon: Bodø/Glimt

Mange avskrev Bodø/Glimt allerede før sesongen etter fjorårets seriegull. Klubben har vist seg å vokse enda mer, og har skapt engasjement rundt om i hele Norge og Europa, etter blant annet nedsablingen av AC Roma hjemme på Aspmyra. Nå jobbes det også for en ny storstue i Bodø.

– Å bli nominert er selvfølgelig veldig flott. Det er flott å bli satt pris på for den jobben vi legger ned, og opplever et stort engasjement rundt klubben, ikke bare i Bodø og Nordland, men rundt om i hele Norge, sier daglig leder Frode Thomassen til Bodø Nu.

Foto: NTB

supersurvey.com

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.