Dette er én av figurene du kommer til å se på Moloen i Bodø. Foto: Kristin Skogøy

Disse figurene ser du snart på Moloen

Fra lørdag morgen kommer du til å se noe du ellers ikke har sett hvis du tar turen ut på Moloen i Bodø.

Natt til lørdag skal det monteres opp 15 forskjellige skulpturer langs muren på Moloen. Dette er skulpturer av dyr man finner i og rundt Bodø. 

Det er Kristin Skogøy som står bak planene, og gleder seg til å se reaksjonene til bodøværingene.

– Jeg håper folk ser på dyrene og bruker litt tid på se på dette som et slags galleri. Det er en annen opplevelse enn det man kanskje er vant med fra tidligere, forteller hun til Bodø Nu.

Håper ikke folk ødelegger prosjektet

Skogøy har jobbet med prosjektet i et års tid, og har fått tillatelse fra Bodø Havn om å gjennomføre prosjektet. Natt til lørdag går hun i gang med monteringen, og dyrene, som er laget av keramikk, skal etter planen bli værende i seks dager. 

– Jeg limer det fast, og de kommer til å stå langs kanten. De er nok ikke så veldig godt festet, men jeg håper ikke folk river de av muren, eller lar seg friste til å ødelegge kunsten. De skal ned igjen, sier hun.

Videre forteller hun at det ikke vil være noen sikringer rundt skulpturene, men håper at folk vil respektere prosjektet og si fra dersom man ser noen tulle med dyrene.

Flytter «galleriet» ut

Skogøy har kalt prosjektet for «dyrisk spektakkel». Ideen er å lage et «galleri» ute. 

– For mange kan terskelen være stor å gå på et galleri. Det er mange som ikke føler seg hjemme i et galleri, men om du allerede er ute og går, for eksempel på Moloen, så kan du se på det som et galleri der ute. Himmelen bak fungerer som et perfekt lerret også, påpeker Skogøy og legger til:

– Samspillet med overraskelsen og omgivelsene gjør noe med opplevelsen å gå langs Moloen.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Hvordan tror du folk vil ta i mot prosjektet?

– Jeg er litt spent på det. Om dyrene knuses, så er det et tydelig tegn på hva folk tenker. Om folk tar de med seg, så er det også et tegn på hva man synes, men jeg håper ikke jeg finner de i nabohagen, sier hun og smiler.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.