En av disse kommer til å bli «Årets bodøværing 2022». Foto: Arkiv

Disse kan bli «Årets bodøværing»

Tradisjon tro nominerer Bodø Nu høyst verdige kandidater til prisen «Årets bodøværing».


I fjor var det Bodø/Glimt som ble kåret til den hederlige prisen. I år er det åtte kandidater på listen, som alle på sitt vis har markert seg gjennom 2022.

De åtte kandidatene vil bli presentert i egne intervjuer fra lørdag og hver dag frem til julaften.

Hvem som vinner er imidlertid opp til leserne. Frem til 29. desember kan du stemme på din favoritt her. Selve vinneren avsløres 30. desember på Bodø Nu.

Husk å stemme!

Dette er de nominerte:

Thor Arne Angelsen (47):

Thor Arne er best kjent som politiker i Arbeiderpartiet, og har vært i bystyret siden 2015.

Begrunnelse: I juni la Thor Arne frem et eget forslag om å øke skolebudsjettet med seks millioner kroner, et forslag som han la frem etter at hans egne partikolleger nektet å støtte ham. Forslaget ble vedtatt ved hjelp av andre partier.

På bystyret i oktober valgte han på nytt å legge frem et eget forslag for å støtte skoleøkonomien. Angelsens eget parti støttet ham ikke, og hans stemme ble avgjørende for vedtaket. Samtidig valgte han å forlate partiet.

– Det er kjempeflott å bli nominert for dette, og selv om jeg ikke er en skolepolitiker så er det flott å se at det har hatt en effekt. Uten at jeg vet hvem andre som er nominert, så både tror og håper jeg at det er noen andre som vinner. Jeg gjorde dette for samfunnet - ikke for heder og ære, sier han ydmykt. 

Sandra Vestnes (17):

17 år gamle Sandra Lorenze Vestnes går på skole i Kristiansand. 

Begrunnelse: For to år siden bestemte Sandra og en venninne seg for å gjøre et  eksperiment på skolen. De begynte å notere ned og følge med på hvilke skjellsord og andre stygge ord elevene brukte i skoletiden. På bare litt over en time fikk de høre  ordene «homo» og «gay» 86 ganger.

Etter å ha fått nok, kontaktet de rektor, helsesykepleier og rådgiveren på skolen og lagde en presentasjon for å vise frem funnene. Oppgjøret mot mobbing førte til at Vestnes ble sterkt utsatt for mobbing på nett og på skolen. 

Hun valgte likevel å fortsette kampen mot mobbing.

– Åååh! Er jeg det? Tusen takk, det var kjempehyggelig å høre, sier hun til Bodø Nu etter å ha fått nyheten om at hun har blitt nominert til prisen. 

Gunn Hutchinson (71):

Gunn er i dag pensjonert, men sitter i kommunens råd for personer med funksjonsnedsettelser og er nestleder i Norges forbund for utviklingshemmede. 

Begrunnelse: Gunn Hutchinson har vært ivrig i kampen for barn, ungdom og voksne utviklingshemmede og de med funksjonsnedsettelser i en årrekke. Hun har en sønn med Downs syndrom, og har i en årrekke bidratt både lokalt og nasjonalt for rettigheter for de svakere i samfunnet.

Hutchinson har også vært en ivrig bidragsyter i Innstranda idrettslag, der hun har gjort at mange barn med funksjonsnedsettelser også skal ha et aktivitetstilbud.

– Det var veldig snilt å nominere meg til en slik pris. Det gjør at vi kanskje kan rette fokus mot de som virkelig trenger hjelp og på en sak som absolutt trenger mer omtale, sier hun til Bodø Nu.

Petter Waldemahr Nohr (32)

Bodøværingen Petter har skrevet låter, vært ivrig musiker og er kanskje aller best kjent fra bandet Kråkesølv. I kulturen har han lenge vært et kjent ansikt, og for tiden er han daglig leder ved Beddingen kulturhus.

Begrunnelse: For litt over ett år siden sto båthallen ved Molobyen som et tomt skall. Jobben med å bygge opp Beddingen kulturhus falt på 32-åringen, og han har tatt oppgaven med storm. Det siste året har det lille kulturhuset blitt en viktig arena som fyller et tomrom i byen.

Det har blitt et kulturhus med lav terskel. Stand-up, kunst, visning, debatt, arrangementer, konserter og andre kulturinnslag som har trengt en arena har funnet sin plass hos Petter på Beddingen. Bodø har fått et skikkelig løft takket være bodøværingens brennende kulturengasjement.

J-feltet

Fotball har aldri vært større i Bodø enn nå. Bodø/Glimt har etablert seg helt i toppen av norsk fotball, og har gjort det stort både innenfor og utenfor de norske grensene. I bresjen for å støtte laget er J-feltet.

Begrunnelse: J-feltet har fulgt Bodø/Glimt gjennom tykt og tynt. Både på hjemmebaner og bortebaner, i inn- og utland. Der de gulkledde fotballspillerne har vært, har supporterne fulgt etter. Bodø/Glimt-supporterne legges merke til på tribunene og skaper svært god stemning. 

Luca Karlsen Ramskjell (17)

Luca Karlsen Ramskjell er for mange kjent som bassist i bandet Barnevænnlig. For andre er Luca blitt et ikon for den skeive bevegelsen i Bodø.

Begrunnelse: I Oslo og i utlandet er det vanlig å gjennomføre både store og små Pride-festivaler - enkelte i mange dager i strekk.

Der var Bodø kommet langt kortere - helt til Luca tok saken i egne hender og arrangerte første Pride-tog i Bodø på fire år. 

Bodømarkas venner

Alle som har vært i skogen i Bodø har støtt på Bodømarkas venner. De har blitt et symbol på at det er til alles beste å ta vare på naturen. 

Begrunnelse: I en årrekke har Bodømarkas venner vært en del av naturen i Bodø. De har satt opp benker som man kan slappe av på og nyte utsikten fra. De har også utbedret stier, bygget gapahuker og ryddet kratt, busker og trær. Alt har vært gjort for at Bodømarka skal kunne nytes og være tilgjengelig for alle.

Polsk-Norsk Forening i Bodø Hjelp til Ukraina

I en tid der barn, voksne og eldre i Ukraina kjemper for å overleve, har Polsk-Norsk Forening i Bodø Hjelp til Ukraina stilt opp med alt fra penger til mat og klær til trengende, som blir sendt over 3000 kilometer.

Begrunnelse: Ingen i Bodø har nok kjempet mer for innbyggerne i Ukraina enn gruppen Polsk-Norsk Forening i Bodø Hjelp til Ukraina. I sitt omfattende arbeid har de fått til et internasjonalt og lokalt samarbeid for å sørge for at mat, klær og utstyr kommer trygt frem til de som trenger det mest under krigen i Ukraina. Og de har lovet å vie sin assistanse så lenge det er behov for det.

Avstemningen er nå over, og «Årets bodøværing» vil bli kåret fortløpende. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.