Glimt har satt sammen et slagkraftig mannskap mot Bohemians.

Glimt med første stikk mot tsjekkerne

Bodø/Glimt gjorde jobben og vant 3-0 i det første av to oppgjør mot tsjekkiske Bohemians i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen torsdag.


Bohemians holdt unna i drøye 40 minutter på kunstgresset i Bodø, men fikk det tøft i minuttene rundt pause. Albert Grønbæk tuppet inn 1-0 før 45 minutter spilt, og Amahl Pellegrino doblet like etter hvilen. Rett før slutt ordnet Runar Espejord 3-0-seier i Bodø.

Returoppgjøret spilles 3. august i Praha. Det er fire kvalifiseringsrunder før gruppespillet sparkes i gang. Det betyr at Glimt må gå seirende ut av ytterligere to dobbeltoppgjør for å kvalifisere seg til et eventuelt puljespill.

Glimt møter vinneren av svenske Kalmar og armenske Pyunik i neste runde, så sant de gjør jobben i returoppgjøret i Tsjekkia.

Grønbæk-mål

Gultrøyene spilte seg til flere halvsjanser før hvilen, men så ut til å gå til pause på 0-0. Grønbæk var blant de som kom seg til avslutninger, og like før pausesignalet pirket dansken inn 1-0. Brice Wembangomo spilte til Sondre Brunstad Fet som fikk et lite touch på ballen, før Grønbæk tuppet inn 1-0 via stolpen.

Fire minutter etter pause doblet Pellegrino ledelsen. Sondre Sørli stormet inn i feltet og fant Pellegrino med en 45 graders pasning. Sistnevnte bredsidet inn 2-0 via en motspiller og inn i mål.

Bohemians traff deretter tverrliggeren, før de også spilte seg til en ny stor sjanse. Mot slutten av omgangen var Ulrik Saltnes like nærme, før også Sørli traff tverrliggeren.

Ett minutt på overtid rundet Espejord keeper og satte enkelt inn 3-0. Saltnes sto for den målgivende pasningen.

Nordås i troppen

Lasse Nordås ble tidligere i sommer klar for Tromsø etter en byttehandel med Bodø/Glimt. Nordås er spilleklar for klubben 1. august og dro forrige uke til Tromsø for å slutte seg til laget. Angrepsspilleren, som sliter med en skade, ble likevel kalt opp i Glimt-troppen til torsdagens kamp.

Conferenceligaen er på tredje nivå blant Uefas klubbturneringer. Den ble spilt for første gang i 2021/22-sesongen. Glimt røk ut av første utslagsrunde i fjorårets utgave av turneringen etter 0-1-tap sammenlagt mot polske Lech Poznan.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

#Bodø/Glimt