Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimt gikk på en smell mot Tromsø

Søndag kveld er det toppkamp på Aspmyra stadion.


Jakob Napoleon Romsaas (19) gjorde sitt tredje mål på to kamper da Tromsø senket serieleder Bodø/Glimt 2-0 i «slaget om Nord-Norge».

Romsaas, som scoret sine to første eliteseriemål i 3-1-seieren over Brann forrige helg, sendte Tromsø i ledelsen etter 20 minutter i Bodø. Et kvarter ut i annen omgang la Yaw Paintsil på til 2-0.

Glimt tapte dermed sin andre kamp i Eliteserien i år, mens Tromsø tok sin andre strake seier. Lenge har Glimt vært suveren serieleder, men med søndagens nederlag skiller det bare seks poeng til Viking på 2.-plass, og Stavanger-klubben har i tillegg én kamp mindre spilt. Som om ikke det var nok, skal Glimt på besøk til nettopp Viking i neste serierunde.

Glimt har de siste årene vært svært gode på hjemmebane. Det er kun Molde som har vunnet i Bodø i seriespill siden mai 2019.

Tromsø ligger på tredjeplass og har åtte poeng opp til regionrivalen. TIL har også én kamp mindre spilt enn Glimt og tar imot Lillestrøm i neste serierunde.

Glimt hadde vunnet sju av de siste ti møtene mellom lagene og bare tapt to ganger. Søndag hadde de mye ball og skapte sjanser, men ingen truet nettmaskene bak Tromsø-keeper Jakob Haugaard.

Nordås-krangel

Opptakten til årets tredje «slag om Nord-Norge» har vært preget av en krangel mellom klubbene om situasjonen til Lasse Nordås. Spissen blir TIL-spiller fra 1. august, og klubben var misfornøyd med at han ble inkludert i Glimt-troppen til kampen.

Nordås har de siste ukene trent med Tromsø for å få en mykere overgang til sin nye klubb. Han kom på banen med ti minutter igjen, men greide ikke redde Glimt-poeng.

Bodø/Glimt tok tak fra start på eget gress. De skapte flere sjanser, men utnyttet dem ikke. Etter snaut 20 minutter fikk Tromsø tak i ballen og holdt på den.

Etter hvert ble Vegard Erlien spilt gjennom på vakkert vis. Glimt-keeper Nikita Haikin kom ut og avverget, men ballen falt til Romsaas som satte inn 1-0 i det tomme målet.

Doblet

Drøyt ti minutter ut i annen omgang fikk Sondre Sørli en kjempesjanse på bakerste stolpe etter et hjørnespark. Hele Aspmyra trodde han utlignet, men ballen gikk i nettveggen.

Like etterpå lå ballen i nettmaskene, men på «feil» side. Romsaas spilte ballen til Niklas Vesterlund, som med fart og styrke tok seg forbi landslagsback Fredrik Bjørkan. Dansken slo så ballen inn i feltet der en skliende Paintsil banket ballen i nettet.

De 8.192 oppmøtte fikk se et depserat Glimt-lag jakte redusering, men til tross for at de kom til mange gode muligheter, sto TIL-forsvaret imot og kunne til slutt juble.

Disse startet for Glimt: 

Nikita Haikin - Brice Wembangomo, Odin Bjørtuft, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan - Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Albert Grønbæk - Sondre Sørli, Runar Espejord, Amahl Pellegrino.  

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.