Svein Oddvar Moen er dømt til fengsel. Foto: Annika Byrde / NTB

Dommerprofil må i fengsel

Den profilerte fotballdommeren Svein Oddvar Moen har innrømmet å ha unndratt seg et millionbeløp i skatt. Nå er han idømt fengselsstraff.


Det var Dagbladet som først meldte om domsslutningen mot Moen tirsdag.

Det er Haugaland og Sunnhordland tingrett som har dømt fotballdommeren. Ved siden av fengselsstraffen på 120 dager er Moen idømt en bot på 100.000 kroner.

Fotballdommeren har nå to ukers frist på å anke dommen. Han har tidligere sagt at han vil ta straffen han måtte få.

Moen skal ha unndratt seg et beløp på 1.017.695 kroner i skatt i perioden 2014 til 2020. Han har selv vedgått å ha handlet uaktsomt.

– Vi ble oppmerksomme på forholdet etter en anmeldelse fra Skatteetaten. De har utført en kontroll av et enkeltpersonforetak som siktede hadde. Gjennom kontrollen oppdaget de at det er inntekter som ikke er oppgitt til beskatning, sa politiadvokat Camilla Levang til NRK i forbindelse med rettssaken.

Påtalemyndigheten tror ikke at Moen har handlet bevisst. Selv har han lagt seg flat, og fotballdommeren har gjort det klart at han vil gjøre opp for seg.

Moen har betalt tilbake hele skattesummen.

Grovt uaktsomt skattesvik har en øvre strafferamme på seks års fengsel.

Moen har dømt kamper i Eliteserien og europeiske turneringer i en årrekke. Han har tidligere sagt til VG at han tar en fotballpause av personlige årsaker.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.