Egil "Drillo" Olsen hyller Patrick Berg. Kollasje: Nordicbet

Drillo hyller Glimt-kapteinen og utroper gultrøyene til gullfavoritt

Skrevet av Sindre Kolberg
22.07.2020 10:40 - OPPDATERT 22.07.2020 17:44

– Jeg vil kanskje si at han kanskje er den spilleren som har imponert meg mest så langt i sesongen.

I manges øyne er nok Egil "Drillo" Olsen en av Norges aller klokeste fotballhoder. Den tidligere landslagssjefen fikk legendestatus etter sine bragder på 1990-tallet, og har senere figurert som ekspert og kommentator for mange ulike kanaler.

I dag skriver Olsen om fotball på Nordicbet, der han hver uke forteller om sine tanker rundt fotball. Nå har han benyttet anledningen til å hylle Bodø/Glimt og (især) Patrick Berg.

– Berg er også flink til å diktere rytmen i angrepsspillet til Glimt, men han gjør det fra en mer defensiv midtbanerolle, der han veldig ofte vinner ballen fra motstander og setter i gang Bodø/Glimts lynraske og giftige angrep.

– Jeg vil kanskje si at Patrick Berg kanskje er den spilleren som har imponert meg mest så langt i sesongen, roser den tidligere landslagssjefen i sin siste blogg.

Drillo viser også til flere statistikker hvor Berg gjør det meget bra. Han er, blant annet, den spilleren som har vært involvert i flest pasningssekvenser som ender med skudd. Han er også nummer fire på lista over spillere som har fraktet ballen med seg i mer enn fem meter.

– Det å kunne frakte ballen ut av press og sette i gang et angrep er en uvurderlig egenskap for en sentral midtbanespiller, skriver Drillo.

Han avslutter med å utrope Bodø/Glimt til gullfavoritt i Eliteserien:

–  Foreløpig vil jeg si at mye peker på Glimt som mestere, men de vil nok stadig oftere møte lag som vil satse alt på å forsvare seg, og som antageligvis er fornøyde med ett poeng. Dersom det fortsetter å være så jevnt som nå mellom Glimt og Molde, kan ligaen avgjøres av hvilket av lagene som greier å vippe den typen kamper over til knappe seiere og dermed tre poeng, i stedet for ett, skriver han.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.