Dronning Sonja skal være tilstede under Bodø2024-åpningen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Dronningen skal åpne Bodø 2024

Hennes Majestet Dronning Sonja kommer til Bodø under åpningen av kulturhovedstadsprosjektet.


 – Det er en stor glede for Bodø2024 å kunne meddele at dronningen vil være til stede under den offisielle åpningen den 3. februar neste år.

– Stor anerkjennelse

Det sier direktør i Bodø2024, Andre Wallann Larsen. Ifølge 2024 er Hennes Majestet Bodø2024s «høye beskytter», og hun har altså takket ja til invitasjonen fra Bodø2024, Bodø kommune og Nordland fylkeskommune om å foreta den offisielle åpningen av Bodø2024 med tilstedeværelse i Bodø på åpningsdagen. 

– For Bodø2024 er det en stor anerkjennelse og inspirasjon at H.M. Dronningen kommer til åpningen når det største kulturprosjektet i Nord-Norge noensinne finner sted, sier Wallann Larsen.

Tre bolker

Planleggingen av åpningen pågår for fullt, og vil foregå i tre bolker:

  • Først er den offisielle åpningen inne i Stormen Konserthus med Arktisk Filharmoni og en rekke unge nordnorske musikere på scenen.
  • Deretter kommer selve åpningsshowet som vi foregå utendørs i havneområdet utenfor Stormen bibliotek. Der vil det være en flytende scene, og arrangementet blir gratis for befolkningen. Kapasiteten vil være på 15.000 til 20.000 publikummere.
  • Til slutt er planen at det skal være et vell av kulturaktiviteter over hele byen på scener, museer, kafeer og i det offentlige rom.
Dronningen er veldig opptatt av kunst og kultur. Hun har i mange år jobbet med billedkunst og har blant annet samarbeidet med Magne Furuholmen om flere utstillinger. I tillegg er hun friluftsentusiast. Denne kombinasjonen passer konseptet til Bodø2024 perfekt. Noe av målet vårt er å bruke naturen aktivt. Vi skal blant annet ha konserter og andre arrangementer i turistforeningshyttene over hele fylket.  

– Vi gleder oss stort til å ta imot H.M. Dronningen og til å få presentere den storslåtte åpningen både for henne og resten av publikum, sier Wallann Larsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.