Ricardo Friedrich får kritikk fra flere hold for drøying av tid på fotballbanen. Ikke et problem, mener journalist Sindre Kolberg.

– Drøy oss til seriegull, Ricardo!

MENING: Vi må tåle at keeperen til Glimt utnytter regelverket, mener journalist Sindre Kolberg.

Det har skjedd to ganger på kort tid. Glimt leder en viktig seriekamp, og det gjenstår kort tid. Ricardo har ballen, men drøyer med å sette i gang spillet. Til slutt blir han belønnet med gult kort av dommeren for å hale ut tiden.

Er det herlig, taktisk spill eller kynisk, usportslig oppførsel?

Rune Nilsen er klokkeklar på sistnevnte. Jeg heller mer mot det første.

MÅL OG MENING

Nilsen skriver i sin kommentar:

– Vi har fått en situasjon hvor målet helliger midlet. Hvor en seier og tre poeng trumfer alt annet, inklusive normal folkeskikk og blanke våpen.

Fotball er et spill med røde og gule kort. Hvis forseelsen din er av grov karakter, blir du vist ut.

Slik er det også i den virkelige verden. Du kastes ikke på glattcelle hvis du kjører 40 km/t i 30-sonen. Da får du bot. Stjeler du en bil i fylla, blir det fengsel.

Hvor grovt er det å ligge noen ekstra sekunder på ballen, og vente på at klokka skal gå? Hadde det vært så ille som Nilsen sier, hadde dommeren dratt opp det røde kortet hver gang.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Saken fortsetter under bildet.

Ricardo har vært strålende i mål for Bodø/Glimt i år. Nå kritiseres han for drøying av tid på fotballbanen. Foto: Per-Inge Johnsen 

 

HVOR GÅR GRENSA?

– Ja, det er greit å tråkke litt hardt til å taklingene. Det er helt innenfor å sette seg i respekt. Men filming og uthaling av tiden burde være en dødssynd som spillerne skydde som pesten. Det er sleipt, umoralsk og forkastelig, skriver Nilsen.

Det må vel, i så fall, bety følgende: Å stoppe en kontring ved å sparke ned en spiller, slik at tiden går, er greit. Å ligge noen ekstra sekunder på ballen mens klokka går, er ugreit.

Det er en logikk jeg ikke klarer å se.

Balansegangen er imidlertid hårfin. Morten Gamst Pedersens fiktive hodeskade på Aspmyra i fjor, som tvang dommeren til å stoppe spillet (Nilsen var ikke overbegeistret for det heller), var langt over streken.

Det er dog i en annen liga enn dette, spør du meg.

Jeg husker ennå hvor genial jeg syntes José Mourinho var i 2010. Som Real Madrid-manager visste han at Sergio Ramos og Xabi Alonso måtte stå over første utslagskamp i Champions League hvis de fikk gule kort i siste runde av gruppespillet.

Løsningen? Å få hvert sitt gule kort med vilje i nest siste gruppekamp, stå over den siste, og være klare til sluttspillet. Ikke veldig sympatisk, men akk så smart.

Saken fortsetter under bildet.

Å late som du har pådratt deg en hodeskade er mye verre enn å drøye tid, mener journalist Sindre Kolberg. Foto: Per-Inge Johnsen 

 

MÅ SNART SONE

Alle vil vi se Glimt vinne. Og det at Ricardo roer ned spillet på slutten, fremfor å haste i gang spillet, kan fort bidra til at jevne kamper tipper i de helgules favør.

Det verste med Ricardos "juks" er ikke handlingene i seg selv, men at Glimt risikerer å miste burvokteren sin i en av høstens viktige kamper. Ett til gult kort, så ryker han nemlig på karantene.

Det kan faktisk bli skjebnesvangert.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.