KONGEN PÅ MYRA: Amahl Pellegrino har blir symbolet på hva det er som gjør at Glimt er et ekte vinnerlag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

«Du må aldri gi opp -
det er ikke lov!»

Kveldens helt et beviset på hvorfor du aldri skal gi opp. Amahl Pellegrino har blitt bildet på hva det egentlig betyr å være en ekte Glimt-spiller.


Denne kommentaren gir kun uttrykk for skribentens egne meninger.

Han kom fra fattige kår. Her et sitat fra intervjuet Josimar gjorde med ham. Hvor de spurte om han husket det første målet han scoret:

– Ja, det var faktisk i min første kamp som fotballspiller. Jeg startet veldig sent med fotball, mamma tok med meg på min første trening i slutten av tredje klasse. Vi hadde rett og slett ikke råd til at jeg kunne starte tidligere. Et par dager senere spilte vi vår første kamp, og da sa jeg til mamma at jeg skulle score tre mål for henne, for jeg måtte bli fotballspiller for at vi skulle få et bedre liv senere. Vi vant kampen 8-0 og jeg scoret alle åtte målene.

FRISK SOM EN FISK

Du skal ha rimelig tykk hud hvis du ikke kjenner at tårene presser på akkurat nå. Før kveldens kamp var ikke Pellegrino sikker på om han var friskmeldt etter lyskeskaden. Vel, når du vrenger to scoringer i venstre vinkel og i tillegg reagerer lynraskt på en strafferetur? Da er du friskmeldt.

Så er selvfølgelig ikke dette én manns kamp. Men Amahl blir så tydelig på hva Glimt-prosjektet innebærer. Som når Adam Sørensen krummer nakken og stormer oppover sidelinja som en gal Haaland. Hvor pasningen stusser hodet til Espejord og havner hos Pellegrino. Hva gjør han? Jo, en piruett som er hentet fra Bolsjoiballetten og setter inn 1-0 på en måte som ville ha fått Isasc Newton til å revurdere sin egen teori om tyngdekraft.

TILSTEDE FOR ALLE

Men igjen, når du scorer hat-trick, så blir det noe spesielt. Da er det både betryggende og vakkert å se at Pellegrino er en spiller som tar seg tid til fans og tilskuere. Han stiller opp på bilder og skriver autografer. Hvorfor? Fordi han vet hvor mye dette betyr. 

Som tyveåring spilte han i fjerdedivisjon utenfor Drammen. Ingenting tilsa at dette skulle gå bra. Men han hadde en drøm. Til tross for at stadig færre trodde på ham. Én mann gjorde det. Glimt-trenger Kjetil Knutsen. Han så potensialet. Han så mulighetene i en spiller de fleste hadde glemt og dømt nord og ned.


MÅL OG MENING

Her har du litt av sjelen i Glimt. Laget som henter inn spillere som hangler. De som ikke helt lykkes. Så, i det øyeblikket de ankommer byen, så skjer det noe. De blir del av en kultur, en kreativt regime. De finner mål og mening.

I kveld var det virkelig vår her i byen. Det luktet grønt og friskt. Men mest av alt; det lyste gult fra hestehover og Glimt-drakter.

Kan det bli bedre?

Ja, det kan det.

Synes vi det er deilig det her`?

Ja.

Førr evig!!

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.