EKTE GLEDE: Glimt kan juble over nok en sterk seier - borte i Europa. Gult er kult! Foto: NTB

Dyr champagne og billig hjemmebrent

Når du scorer fire mål på bortebane i Praha er det veldig bra, og smaker av edel champagne. Men forsvarsspillet minnet tidvis om hjemmebrent og akutt bakrus.


Denne kommentaren gir kun uttrykk for skribentens egne meninger.

Vi hadde jo gått videre, ikke sant? Etter 3-0 hjemme. Og da det sto 0-0 etter de første 15, hadde jeg fått tilbake både pust og hjerterytme. I starten spratt pulsen rundt som "Skippy - the bush kengaroo".

Men selv om kampen i går kveld tidvis gikk på cruise-kontroll, manglet det ikke på skumle undervannsskjær som kunne ha senket skuta.

EN JUNGEL DER UTE

Greit nok, det er tøft ute i Europa. Häcken ble slått ut av elektrikere og rørleggere fra Færøyene. Molde slet seg videre mot Helsinki. RBK måtte ut i ekstraomganger før de klarte å overvinne "bedriftslaget" Crusaders.

Der er med andre ord ingen logikk i at norske lag skal ta seg enkelt videre. Disse kampene ute i Europa lever sitt eget liv. Det blir like mye en mental batalje som et et fysisk oppgjør. For det er mye som står på spill. Det er enorme pengesummer involvert.

DET FARLIGE FORSVARET

Det er selvfølgelig kruttsterkt av Glimt å score fire mål på bortebane, men forsvarsspillet er tidvis i klassen for akutte hjerteinfarkt. Her er det mye å hente, for å si det forsiktig. Skarpere motstandere vil straffe slurv og unøyaktigheter mye hardere enn det kveldens hjemmelag var i stand til.

Eller, for å sitere Kjetil Rekdal:

– En suverent gjennomført bortekamp av Bodø/Glimt. Når du scorer fire mål borte i Europa, er du på et veldig godt nivå.

Og:

– Men de gir bort litt flere sjanser enn jeg tror de kan føle seg trygge på.

Nok om det.

Vi er videre!

Armenia neste. Pyunik – nok en litt ukjent og uforutsigbar motstander. Nok en særdeles utfordrende bortebane i Jerevan. Nok en lang reise. 

DEN ER GUL SOM PLENEN

I går kveld lå augustkvelden silkemyk ute i hagen. Gjøk og sisik, samt noen stær, sang «Seier’n er vår». Høsten har fortsatt alle muligheter til å bli like gul som plenen vår. 

Derfor smiler verden, og vil har ingen problemer med å tilgi VG, som i sitt live-referat kom i skade for å definere Saltnes som brønnøyfjerding!

Nå handler alt om to nye kamper. To nye oppgjør inn mot et adrenalin-drivende play-off.

Og på søndag er det borte mot Viking.

Her er det bare å hente frem hjertemedisinen. Og sverdene. Her skal det plyndres!

Førr evig!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.