Foto: Roar Wiik

Dystre værutsikter:– Det er ikke helt vår enda

Skrevet av Roar Wiik
28.04.2021 09:43 - OPPDATERT 28.04.2021 12:01

De som hadde håpet på sommer, varme og bedre tider, må nok smøre seg med tålmodighet. Foreløpig er værprognosene dystre.

Vakthavende meteorolog Elise Gloppen Hunnes, forteller til Bodø Nu at vi er inne i en periode med kalde temperaturer, byger og en stabil vindretning. 

– Det er ikke helt vår enda, sier hun.

Bodø ligger skjermet til

Resten av denne uka skal det fortsette med nordlig og nordvestlig vindretning som gir kalde temperaturer og bygevær. Hunnes forklarer at bygeværet kan komme som sludd og snø som følge av de lave temperaturene.

Likevel ligger Bodø gunstig til, sammenlignet med lenger nord i landet. 

– Det er klarvær i dag og Bodø ligger godt skjermet bak Lofotveggen. Det gjør at vi slipper unna byger som ellers kunne kommet i dag. I morgen er vi nok ikke like heldig. Da vil det kunne komme endel byger. 

Årsaken til at værprognosene ser slik ut nord i landet, er at det ligger et lavtrykk øst for Finnmark som gir stort sett hele Nord-Norge bygevær. 

Luremåned

Bodø har periodevis hatt varmere temperaturer og finvær nå i april. Mange hadde nok derfor håpet at våren var i full anmarsj, men nå har været altså snudd. 

Meteorologen forklarer at det ikke er unormalt med slikt vær i april. 

– April er en luremåned der man kan få det meste av vær. Det er ikke unormalt at man får inn litt snø i mot slutten av april. 

[annonse]
– Når kan bodøværinger tørre å håpe på bedre temperaturer? 

– Det er ikke mye som tyder på at det blir bedre denne uka, men værprognosene for neste uke er enda usikre. Det eneste jeg kan si er at når man venter på noe godt, venter man ikke forgjeves, avslutter Elise Gloppen Hunnes. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.