Foto: Mathias Willassen Hanssen, Unge Høyre​​

Elizabeth (22) debuterte på Stortinget

Skrevet av redaksjonen
12.03.2018 15:19 - OPPDATERT 12.03.2018 18:24

– Når man er vara blir man egentlig bare kastet rett ut i det.

Bodøbosatte Elizabeth Åsjord Sire (22) fra Vågan var i forrige uke på Stortinget for aller første gang, og med det den yngste på tinget den uken. På hennes første dag valgte Sire å ta ordet i en av debattene.

Til daglig studerer Sire på Nord Universitet, kommunestyrerepresentant i Vågan og er kvinneforumsleder i Nordland Høyre. 

– Det har vært en veldig lærerik uke! Å holde innlegg var kanskje det mest skremmende, men det er utrolig godt å ha gjort det. 

– Når man er vara blir man egentlig bare kastet rett ut i det, og på én uke er det begrenset hva man klarer å sette seg inn i. Men det gjelder egentlig bare å brette opp ermene og prøve å henge med i det som skjer.

– Å få være med på å votere over endringer i våpenloven var kanskje det mest spesielle. Her har man en lov som har vært uforandret i 50 år, så får man mulighet til å være med på å vedta endringer på det. Du sitter igjen med en veldig god følelse.

– Det er ganske fantastisk å tenke på at man som ung i Norge har muligheten til å starte som samfunnsengasjert og nytt medlem i et ungdomsparti, og så ende opp med å få muligheten til å møte i folkevalgte organer. Jeg tror ikke det mange andre land som kan si det samme.

(Pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.